Prisene på borettslagsleiligheter i Garanti Eiendomsmegling var 2,3 prosent lavere i november 2011 sammenlignet med samme måned ifjor, opplyser selskapet.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 24.636 kroner i november, mens det var 25.226 kroner i oktober.

- Ikke uventet
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,7 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22.450 kroner.

- Etter prisoppgang de tre foregående månedene og en sterk prisvekst hele året sett under ett er en korreksjon av prisnivået i november ikke helt uventet. Det er imidlertid fortsatt bra aktivitet i markedet, og omsetningen av borettslagsleiligheter har vært god. Det er solgt flere boliger i november enn i oktober i år, og flere boliger enn tilsvarende måned de tre siste årene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en kommentar.

Flere budgivere
Sammenlignet med forrige måned steg antall budgivere i november.

I november var det i snitt 2,0 budgivere per borettslagsbolig, en oppgang på 0,1 budgivere fra oktober.

Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,1 budgivere. Antall bud per bolig er 4,1 i november. Dette er en nedgang på 0,2 bud siden forrige måned, og en nedgang på 0,4 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Garanti Eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

Torsdag legger Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) frem boligprisstatistikken for november. Nettavisen følger pressekonferansen klokken 11.