Som Nettavisen tidligere har skrevet, har det de siste månedene kommet et ras med nye bilmerker som har utvidet garantitiden på nye biler.

Les også: «Alle» nye biler får nå 5 års garanti

Kia, Hyundai og Mitsubishi har vært merkene som tradisjonelt har hatt lengst garanti her i landet, og før nyttår innførte Renault også samme løsningen her i landet.

Giganten startet rushet
Men det tok virkelig av da Norges desidert største bilimportør, Møller, innførte fem års garanti fra nyttår.

- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sa adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller rett over nyttår.

I rask rekkefølge fulgte dermed både importøren RSA, som importerer Alfa Romeo, Fiat og Suzuki, samt Toyota etter. Toyota på sin side utvidet ikke bare til fem år, de satt et øvre tak på 160.000 kilometer - mens de andre har stått på 100.000.

Mercedes følger
Og nå følger Mercedes-importør Bertel O. Steen etter, og innfører 5 års garanti på sine merker: Smart, Mercedes og Peugeot. Endringen får tilbakevirkende kraft.

- Bertel O. Steen AS ønsker med dette å øke tryggheten og forutsigbarheten for alle sine kunder, både privat- og næringskunder. Den utvidede garantitiden gjelder både person- og varebiler importert av Bertel O. Steen AS. Garantien gjelder for alle nye biler solgt hos autorisert forhandler og registrert i Norge fra og med 1. januar 2011, skriver selskapet i en pressemelding.

Prisgaranti
Samtidig som de utvider garantien på nye biler, ønsker selskapet samtidig å innføre en prisgaranti på service på eldre biler.

- Den går ut på at dersom du har et tilbud på et godkjent verksted, så matcher vi den prisen, sier Arne Lyslo Kristiansen hos Bertel O. Steen til Nettavisen.

Et lite forbehold tas likevel på originale opp mot uoriginale deler.

- Det kan være en diskusjon på delene som brukes. Om vi for eksempel har et originalt eksosanlegg som er garantert i ti år, og det satt på spissen er en uoriginal del som er garantert i et halvt år, så vil det jo selvsagt være en forskjell som vil si at en ikke har et tilsvarende tilbud, sier Kristiansen.

- Men med denne endringen så vil vi være de eneste som har både 5 år garanti og en prisgaranti på service, påpeker Kristiansen.