Gå til sidens hovedinnhold

Gary Moore er død

Gitarrockeren og norgesvennen ble 58 år gammel.

(SIDE2:) Det tidligere medlemmet av Thin Lizzy og døde bare 58 år gammel i helgen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det bekrefter Thin Lizzys manager, Adam Parsons.

På ferie
Moore ble funnet død på et hotellrom i Estepona i Spania der han var på ferie. Han lå da på ryggen i bare undertøyet. Ifølge The Sun skal han ha blitt kvalt av sitt eget oppkast.

Eric Bell, gitaristen han erstattet i Thin Lizzy, sier til BBC News at han er sjokkert over Moores tidlige bortgang.

- Han var ingen rockefyr, han hadde god helse, sier han. Rykter fra Spania skal imidlertid si at det var alkohol med i bildet.

- Vi tror den omkomne har drukket tungt, skal en av ambulansesjåførene ha sagt ifølge The Sun.

Den nordirske gitaristen og artisten startet i bandet Skid Row før han ble hentet til Thin Lizzy av Phil Lynott. I flere år var Moore medlem av bandet før han startet sin solokarriere.

Det var ikke noe stort brudd med Thin Lizzy Moore gjorde. Phil Lynnot deltok også på hans soloarbeider som «Grinding Stone» i 1973. Hans store gjennombruddsalbum var «Run for Cover».

God helse
På 1980-tallet hadde han særdeles stor suksess med låten «Over the Hills and Far Away» som ble en verdensomspennende hit og hentet fra albumet «Wild Frontier». Se videoen nederst i artikkelen.

De siste årene viet han seg imidlertid til sin første musikalske kjærlighet, bluesmusikken og ga ut flere album i sjangeren. Han ble regnet som en av verdens fremste gitarister.

Gary Moore var en rekke ganger i Norge og hadde et stort publikum her. Han har blant annet spilt på Notodden Blues Festival og Norway Rock Festival. Han hadde allerede booket konserter her i sommer.

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken