Gå til sidens hovedinnhold

Fant gass sør av Alvheim

Marathon Oil har gjort et lite gassfunn i Nordsjøen.

Oljedirektoratet melder onsdag morgen at partnerskapet på utvinningstillatelse 203 med operatør Marathon Petroleum Norge AS i spissen har gjort et lite gassfunn sør av Alvheim-feltet.

Brønnen, som påtraff gass, ble boret om lag seks kilometer sør for produksjonsskipet på Alvheimfeltet i Nordsjøen. Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i paleocen reservoarbergarter (Heimdalformasjon).

- Brønnen påtraff gass i to sandsteinslag på til sammen seks meter i Listaformasjon og reservoarbergarten er betydelig tynnere enn forventet. Størrelsen på funnet er foreløpig ikke økonomisk interessant, skriver OD.

Brønnen er ikke testet, men det er utført begrenset datainnsamling. Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil evaluere funnet sammen med olje- og gassfunnet 25/4-3 Gekko, som ble påvist i 1974 og er beliggende rett øst av den nye brønnen.

Brønn 25/4-10 A er den sjuende letebrønnen i utvinningstillatelse 203. Tillatelsen ble tildelt i 15. konsesjonsrunde i 1996. Brønn ble boret av boreinnretningen Transocean Winner som nå skal til utvinningstillatelse 338 i Nordsjøen for å bore avgrensingsbrønn 16/1-13 der Lundin Norway AS er operatør.

Marathon Petroleum har en eierandel på 65 prosent i PL203, mens LundinNorway har 15 prosent og ConnocoPhillips har de resterende 20 prosentene.

Kommentarer til denne saken