Gå til sidens hovedinnhold

- Gikk i kirka hver søndag

Gaute Ormåsens barndom fjernt fra TV-tilværelse og kjendisstatus.

(SIDE2): - Jeg har vinglet mellom tro og tvil hele livet, og jeg er vel fremdeles der. Men jeg håper, sier Gaute Ormåsen (28) til Side2.

Den siste tiden har han reist rundt i landet og gjort konserten «Fra Sjel til Sjel», der han synger kjente og mer ukjente salmer. Mandag gjør han det i Lilleborg kirke i Oslo.

- Poenget er å vise folk de mer ukjente salmene vi har, for meg er det de som er viktig - jeg er ikke ute etter å prakke på noen en tro. Man må ikke tro for å komme på en salmekonsert - men det er jo mulig man blir overbevist da, smiler han lurt.

Hver søndag
Mange forbinder Gaute med Idol og poplåter, og hans forhold til salmer og kirkesøndager er da heller ikke allment kjent.

- Dette Salme-prosjektet har sammenheng med mitt eget liv, men kanskje ikke en del av det som folk vet noe om. Da jeg var liten måtte jeg være med i kirka hver søndag, så jeg fikk mye salmer inn tidlig. Jeg sang dem selv også en del, både når mor hadde venninner på kaffe, eller i kirka, gjerne med søstera mi på piano, sier Gaute til Side2.

- Allerede da likte jeg mange av dem svært godt. Jeg kunne tenke at den var fin og at det hadde vært morsomt å høre den litt per poppet, med trommer og slikt. Ikke for at jeg gjør det så poppede selv, men det er mindre traust enn salmer ofte er, sier Gaute, som allerede med sitt første band på barneskolen spilte salmer

Men selv om salmene allerede som ung gjorde inntrykk på han, var han ikke ulik andre barn når det kom til å sitte stille lenge.

- Jeg holdt på å kjede vettet av meg der jeg satt på siste kirkebenk. Men jeg hadde med tegnesaker, så det gikk.

- Sagt nei til alt
Ideen til samlekonsertene har han hatt lenge, men det startet som en engangsforeteelse.

- Men både publikum og presse tok godt imot det. Vi har funnet de rette musikerne til jobben, det ble som jeg hadde drømt om. Dette er et konsept jeg tror jeg kommer til å gjøre hele livet, en salmekonsert nå og da, sier den tidligere Idol-deltakeren og bekrefter at salmene kommer på plate.

Gaute var blant annet med i Skal Vi Danse for tre år siden, men statusen som TV-kjendis forsøker han nå å legge på hylla.

- Jeg kommer nok til å gjøre enkelte ting som har med TV å gjøre, som da jeg sang med Cecilia Vennersten på Unicef-gallaen for noen uker siden. Men de siste årene har jeg sagt nei til alt som har med realitygreier å gjøre. Jeg føler jeg har gjort det nok, i hvert fall for en stund. Det er salmene jeg har dedikert året til, og der fokuset mitt er nå, sier han og legger lattermildt til:

- Det er gøy å gjøre ting man ikke kan, men det er også greit å gjøre ting man kan.

Nytt hjem
Privat har Gaute flyttet til Snarøya sammen med kjæresten Marie. Men selv om paret har flyttet fra Oslo og storbymas til roligere omgivelser, er det ikke planlagt flere skritt i forholdet.

- Det blir ingen familieforøkelse nei, det har vi ikke planer om nå.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken