Gå til sidens hovedinnhold

PR-topp vil flagge kunder

Det er noen andre som heller bør ses i kortene, mener PR-topp.

SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil pålegge PR-byråene å oppgi hvem som er deres kunder. Det som har trigget utspillet fra SV-lederen er tidligere AP-topp Bjarne Håkon Hanssens råd til det private barnehageselskapet Espira.

PR-topp Hans Geelmuyden sier at det ikke er noe problem for hans byrå å gå ut med kundenes navn. Han er er imidlertid klar på at en regelendring må gjelde for flere enn de rene PR-byråene.

- Det er selvfølge at byråansatte flagger interessen han eller hun representerer i kontakt med politikere. Slik arbeider byråene allerede. Det jeg er opptatt av er at et regelverk må likebehandle reklamebyråer, advokatkontorer og ulike interesseorganisasjoner, sier den kjente PR-mannen til NA24/Propaganda24.

Interesseorganisasjonene er større problem
Deler av Ap og den rødgrønne regjeringen har sett rødt etter at Hanssen ringte rundt til tidligere politiske kollegaer. Det var for øvrig ingen hemmelighet at han jobbet for nettopp Espira.

Geelmuyden synes at påvirkningen av det politiske miljøet er langt sterkere fra en rekke av de store interesseorganisasjonene. Her er imidlertid samtalene og påvirkningen mye vanskeligere å oppdage, mener PR-toppen.

- Det jeg anser som et langt større problem i Norge i dag er den skjulte makt som jeg ser en tre-fire organisasjoner har på regjeringen.

- Du tenker på slike som LO og Bondelaget?

- Ja, blant annet. Disse organisasjonene har stor makt inn mot de tre regjeringspartiene, og dialogen mellom partene er lukket. PR-byråene utgjør ikke noe demokratisk problem. Det er den skjulte dialogen mellom regjering og utvalgte organisasjoner som er problemet, sier Geelmuyden til NA24/Propaganda24.

Må veie for og i mot
PR-byråenes jobb mot det politiske miljøet anses som kontroversielt av deler det politiske miljøet. Særlig venstresiden i norsk politikk er kritiske.

- Aps Martin Kolberg mener at man må beskytte politikken. Trenger den det?

- Politikere trenger ikke beskyttelse. Det er jo deres jobb å veie ulike interesser og gjøre prioriteringer, mener Geelmuyden.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken