Gå til sidens hovedinnhold

Da Geir takket kvinnen i SAS-skranken, sto tårene i øynene på henne

Geir Bakkevoll etterlyser anstendighet i flykaoset.

Geir Bakkevoll er en av flere tusen som har blitt rammet av flykaoset. Nå etterlyser han litt anstendighet i møte med mennesker som gjør så godt de kan i jobben.

- Jeg har vært oppriktig lei meg av å se hvordan noen bak skrankene er blitt behandlet og å høre ordene de blir møtt med, sier han til Nordlys.

Les også: Nå vil han ta opp flykaoset med regjeringen
Og: Her går bussen som skal gå fra Tromsø - helt til Oslo

Forsinkelser

Fredag kveld sto Geir Bakkevoll i skranken på flyplassen i Bodø. I likhet med mange andre nordmenn, var kommunikasjonsdirektøren i Norges sjømatråd kraftig forsinket på turen hjemover fra Stockholm til Andenes, grunnet flykaoset. Han oppsøkte SAS-skranken.

Kvinnen i skranken forklarte at det ble hotellovernatting i Bodø og buss den siste strekningen til Andenes, der Bakkevoll opprinnelig kommer fra.

Hun beklaget. Geir så på henne at hun var rustet til kamp, og klar til å motta kjeft.

- Jeg svarte: "Men kjære deg, dette skjønner jeg jo, det er jo ikke noe annet du kan gjøre. Takk."

Kvinnens reaksjon fikk Bakkevoll til å skrive et innlegg på Facebook.

"Takk sa jeg, og øynene hennes ble fulle av tårer, før hun sier: "Nei, du må ikke si det. Bli sint. Det er det eneste jeg takler nå. Det er det jeg har lært meg i dag." skriver Bakkevoll.

LES OGSÅ:Snøfallet i Oslo: - Det er totalt kaos. Vi står fast, og flyselskapet sier vi må klare oss selv

Respekt

- Anstendighet er et ord jeg sjelden bruker, men hvordan er det vi møter folk som er på jobb når de nesten begynner å gråte når noen sier takk? spør Bakkevoll.

- Jeg skjønner at folk er slitne og frustrerte etter mange timers venting, men folkene som er på jobb gjør sitt aller ytterste for å hjelpe i situasjonen. Da kjefter man ikke. Det handler om å vise hverandre respekt som mennesker, sier Bakkevoll til Nordlys lørdag formiddag.

Da sitter han på bussen, på vei hjem.

- Vi må ta et magedrag og gjøre et forsøk på å tolke andre folk i beste mening - og så må vi ha litt perspektiv, sier Bakkevoll, før han legger til:

- Jeg er snart hjemme på Andenes. Mamma har kjøpt meg joggebukse og kokt kjøttsuppe. Det BLIR jo bra.

LES OGSÅ:Da Pål Julius trakk kølapp, var det 664 personer foran ham ...

Her er Geirs innlegg:

Anstendighet. Et ord jeg sjelden bruker. Men nå skal jeg gjøre det, på starten av en dag som jeg, og sikkert mange med meg, skal bruke på siste etappe av en reise som ble lengre enn vi hadde tenkt. Underveis har vi blitt møtt med folk som har gjort sitt ytterste i situasjonen, men jeg har vært oppriktig lei meg av å se hvordan noen bak skrankene er blitt behandlet og å høre ordene de blir møtt med.

Anstendighet. På flyet fra Oslo til Bodø i går kveld tenkte jeg på det ordet. På at det sjelden brukes. På at jeg kanskje skulle skrive et innlegg om det på Facebook. Og så landa jeg i Bodø, for seint til å rekke helt hjem, så det ble hotell i natt og snart buss den siste biten. Og når den snille damen i skranken på SAS forklarer oss dette i går kveld, beklager så mye - før jeg svarer: "Men kjære deg, dette skjønner jeg jo, det er jo ikke noe annet du kan gjøre. Takk." Da står tårene i øynene på henne, og hun sier: "Nei, du må ikke si det. Bli sint. Det er det eneste jeg takler nå. Det er det jeg har lært meg i dag."
Hva skaper vi da, hvis vi mister respekten overfor mennesket vi står overfor. I anstendighetens navn. Enten flyet er i rute eller ikke - et menneske er et menneske.

God helg, alle sammen. Jeg er på vei hjem, jeg har folk som er glad i meg og som venter på meg. Jeg har folk å være glad i. Jeg er på ferie, ikke på flukt. Anstendighet - og litt perspektiv.

Flere saker fra Nordlys får du her!

Kommentarer til denne saken