HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=ldvwhNOpfXgh1cbs0votg0DWbkccCrMyw6WK0gJJRM3NuMkZXQiMMFcQ-srvI9iXonadg-DgCu1xyNO0L-Ci2SjGXbQtt_6L&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): I TV3-serien «Hjem til jul» samles kjendisene for å fortelle om sine egne juleminner.

Det overordnede målet med serien er imidlertid skape oppmerksomhet rundt Flyktninghjelpen, Plan, SOS- Barnebyer og Amnesty.

Samtidig deler gjestene av sine egne erfaringer.

- Jeg er en av de som har problemer på julaften, det er skilsmisser og deres barn og mine barn, sa Anita Skorgan i forrige program.

Tone Damli innrømmet at hun har felt noen tårer fordi julen er så spesiell for henne.

Denne søndagen er blant andre Geir Lippestad en av gjestene rundt bordet, og han snakker om savnet, som alltid er der, men som i julen blir spesielt forhøyet når du har mistet et barn.

- Livet kommer mot deg

For to år siden døde Geir Lippestads datter Rebekka i en alder av 17 og et halvt år. Hun hadde en muskelsykdom hele sitt liv. Og familien var veldig klar over at de hadde henne på «lånt» tid.

- Vi skjønte at fra hun var sju-åtte år så skulle hun dø. Du blir veldig bevisst hva du bruker tiden din på. Hun fikk lov til å leve til hun var 17 1/2. Og det var vi glad for, sier Lippestad.

Samtidig forteller han at han på Julaften tenkte inni seg «er dette siste jul»?

- Livet kommer liksom veldig imot deg, sier han i programmet.

- Men så tenkte jeg at det kommer jo en kveld i morgen og en kveld etter det hvor vi også skal kose oss.

Roses for åpenhet

Geir Lippestad, som i disse dager er byrådspolitiker med permisjon fra advokatembetet, har fått mye ros fordi han har snakket mye om datterens handikap og livskvalitet, både i bokform og etter at hun døde i 2013.