Gå til sidens hovedinnhold

Geir og Geir vurderer V65-sjansene

Både Geir Flåten og Geir Vegard Gundersen er sentrale på Bjerke i kveld

Her kommer Nettavisen gratistips

Her kan du laste ned komplett program

11 Dirigenten (V65-1) feilet på oppløpet med seieren på gaffelen i stallmannsløpet sist, men Sjefen-sønnen har fått mer rutine i sommer og er egentlig ikke så usikker. Med styrken som våpen, trenger ikke tillegg bety så mye.

-Han møter nok litt skjerpet motstand i forhold til de siste gangene, men jeg mener han skal kunne hevde seg i grunnlaget sitt. Formen har vært veldig bra de to siste løpene og han trener fortsatt veldig fint. Jeg vil si at han har mer styrke enn fart foreløpig og han gjør seg ikke noe av at han må gå utvendig. Det blir å arbeide seg sakte fremover etter hvert, men et par på strek har mye fart i beina. Kanskje blir det tøft å hente inn alle, men en trippelplass er i hvert fall innen rekkevidde, vurderer Geir.

-Bedre bakfra
Bror Gunnar Flåten eier 9 Arndon Royal (V65-5) som Geir kjørte sist. Da var ikke vallaken på topp, men det var naturlige årsaker til det. Her kommer et lite obs! fra Vestfoldtreneren.

-Etter en enkel seier nest sist, ble jeg skuffet over innsatsen fra lederrygg sist. Normalt skulle han blitt tredje da, men han både snørret og hostet etterpå. I tiden etterpå har han fått det rolig og forkjølelsen har sklidd rolig over. Normalt er han best med ryggløp, så sporet ble perfekt denne gang. Hvis formen er som i seiersløpet, blir jeg ikke overrasket om han speeder ned alle. En stor outsider, uttaler Geir som kjørte sist. Nå setter Lars Anvar Kolle seg opp i jolla igjen.

Tyri Svarten tilbake
Geir Vegard Gundersen er fast kusk på seiersgrossistene 11 Tyri Svarten og 6 Frekken (V65-6), men her kom sistnevnte inn som reserve og da var valget allerede tatt. Tyri Svarten har hatt pause, men hesten er alltid godt forberedt til løp. Bjerkechampionen anbefaler å streke for begge to!

-Jeg klarer ikke å rangere disse to flotte hestene. Frekken har fått et spor i første rekke og kan blåse rett til tet her. Løpet på lørdag er det bare å glemme. Tolvtespor på sprint ble for oppjaget for ham og det endte i galopp. Formen er absolutt på topp og han har et fint løp på papiret. Tyri Svarten har fått et dårlig spor, men er et styrkefenomen som tåler å gjøre mye selv. Vi må ut i sporene og hvis han holder seg i trav hele veien, skal han regnes med lik sjanse som Frekken. Begge må på bongen, anbefaler Geir Vegard Gundersen.

Slik vurderer Gundersen sine øvrige oppsitt:

12 Huldre Gutten (V65-2) gikk et bra løp sist, men fra dette utgangspunktet er det bare en best mulig premie som gjelder.

3 Kathy Freeman (V65-4) er ei bra hoppe som alltid har en polett igjen til slutt med ryggløp. Hun er nok ikke i sin beste form enda, så jeg vil tro at det er en gjennomkjøring og best mulig premie som gjelder foreløpig. Distansen går greit.

Kilde: Norsk Rikstoto

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler