Les også: Wow, sjekk alle disse nyhetene

Det er nærmest ubegrenset hvordan en bil kan styles, både fra fabrikk og fra entusiaster som ønsker noe annerledes.

I sistnevnte kategori har MTV og etter hvert kultpersonligheten Xzibit vist hva som er mulig, om en kaster all mulig fornuft ut av døra.

Før jul fulgte Toyota opp med å vise at de også synes programmets fascinasjon ved å plassere skjermer på utsiden av bilen var en utrolig god idé, og viste fram sin konseptbil Fun-Vii som i grunn var en eneste stor kjørende skjerm.

Men det som de fleste ikke har klart å gjøre noe med, er det svarte gummilaget som en i større eller mindre mengder i grunn er nødt til å ha rundt felgene. I nær sagt alle tilfeller er dette noe som forblir urørt, og løsningen er stort sett å lage så lavprofildekk at gummien nærmest er malt på. Det ser ofte kult ut, men gjør ikke underverker for dem som setter pris på antydning av komfort.

Det nærmeste en har kommet fra de store produsentene er i grunn hvit skrift og smådetaljer, som ifølge dekkprodusenten Bridgestone har noen seriøse ulemper fordi det ifølge dem må brukes «store mengder hvit gummi».

Men nå har de kommet opp med en ny teknologi som ifølge dem løser problemet, og som skaper nye muligheter for å style sine dekk. De har nemlig utviklet en printteknologi som ifølge selskapet både muliggjør svært intrikate mønster- og bildegjengivelser på dekkene, samtidig som det ifølge dem selv skal være svært slitesterkt.

Løsningen som de ikke har gitt noe fancy navn består av to lag med nyutviklet blekk, der det første laget skal være spesialutviklet for gummiblandingen i dekk, slik at det ikke skal «blø» i fargene, mens det andre laget skal beskytte mot den til dels store slitasjen dekk blir utsatt for.

Ifølge Bridgestone regner en med at løsningen skal åpne for at du kan printe ting midlertidig på dekkene dine om du ønsker, for så å bytte motiv senere.

En rekke løsninger for denne typen teknologi vises nå fram på bilmessen i Genève, og dekkprodusenten melder at de ønsker å få løsningen til markedet i løpet av kort tid. Hva prisen eventuelt blir er ukjent.

Les også: Wow, sjekk alle disse nyhetene