(SIDE2): I et nytt intervju med magasinet Esquire forteller filmstjernen om hvorfor han valgte den mye omtalte norske reklamefilmen for DNB NOR.

George Clooney (50) pleier å takke nei til reklamefilmer som går på hans person, men denne ville han være en del av. Men hvert år velger han en eller to reklamefilmer for å tjene inn penger til prosjekter han driver i Sudan eller andre veldedighetsprosjekter.

Bryllupsfilmen her til lands trekker han fram som en favoritt fra året som gikk.

- Den med bryllupet i Norge var fantastisk. Jeg pleier å styre unna alt som har meg personlig. Jeg mener reklamefilmer skal gjøre litt narr av meg, som personlighet, men jeg prøver å holde privatlivet mitt ut av det, sier han til magasinet.

Men da han ble oppringt og manuset var sendt over, synes han ideen var så morsom at han takket ja.

- Denne kvinnen i Norge våkner opp og finner ut at hun er gift med meg. Det er stor forskjell når du jobber med den norske Carol Burnett. Hun var herlig, og det ble en fantastisk film.

Satellittprosjekt
Reklamefilmen har finansiert Clooneys satellittprosjekt i på den sudanske grense. Målet med satellittene er å holde kriminelle i sjakk. Han har jobbe med veldedighetsarbeid i det krigsherjede landet i mange år, og har pågående prosjekter der.

- Satellittprosjektet koster om lag 1,2 millioner dollar årlig. Så jeg leter alltid etter en jobb som kan finansiere det, sier Clooney.

Hvor mye han faktisk fikk betalt for den norske reklamefilmen er ikke kjent, men 1,2 millioner dollar er snaue sju millioner kroner.

Den mye omtalte filmen har til nå blitt sett av rundt 1,8 millioner på YouTube.

Her kan du se reklamefilmen!

Tenker langsiktig
Clooney sier i lange intervjuet at han er overrasket over at folk er så opptatt av om han skal gifte seg og få barn.

- Folk glemmer at jeg har vært gift. Jeg elsker det; kommer han til å gifte seg? Jeg snakker ikke om det, fordi jeg tenker ikke på det. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved hvordan andre mennesker lever livene sine og hva de gjør, sier han.

Han var gift med skuespiller Talia Balsam (52) fra 1989 til 1993.

Filmstjernen tenker aldri på resultater i livet, men ønsker å fokuserer på prosessen.

- Livet mitt handler ikke om resultater. I mitt liv fokuserer jeg på prosessen rundt alt jeg gjør, om det er jobb, forhold, vennskap eller veldedighetsarbeid. Hvis jeg hadde fokusert på resultater, hvis det bare hadde handlet om resultatet til slutt, ville jeg feilet i Sudan, jeg hadde feilet på film og jeg hadde feilet i mine vennskap og i forhold. Jeg ser heller på alt det som en pågående prosess.

50-åringen er for tiden aktuell med den politiske thrilleren «Ides of March» der han spiller mot blant annet Ryan Gosling. Filmen har premiere på norske kinoer 17. februar.