(SIDE2:) George Clooney er filmstjernen som kan være borte i lang tid fra rampelys og lerret, men når han nå først vender tilbake er det med hele tre svært ulike filmer.

Det hjelper selvfølgelig også på oppmerksomheten at han i sommer fikk seg en ny kjæreste i den italienske skjønnheten Elisabetta Canalis. Da de to bekreftet sitt forhold ved å komme til filmfestivalen i Venezia sammen, gikk bildene av det nyforelskede paret verden rundt.

Anledningen til at Clooney var i Venezia er hans nye komedie «Men Who Stare At Goats» som handler om en gjeng soldater med synske evner som de bruker i krigføring. En av disse evnene er altså å kunne stirre en geit i senk. Ewan McGregor spiller journalisten som følger disse soldatene og historien er løselig basert på fakta.

SE VIDEO AV MEN WHO STARE AT GOATS HER

HTML EMBED
video_embed(12771,1);

Etter flere års arbeid er også Wes Anderson ferdig med sin animasjonsfilm for voksne over Roald Dahls «Den fantastiske Mikkel Rev». Og hvem møter vi ikke i hovedrollen som den smarte reven annet enn George Clooney.

Hans revekone spilles av Meryl Streep, mens sønnen er Jason Schwartzman. Wes Anderson, kjent for «The Royal Tenenbaums», har jobbet tett med arvingene etter Roald Dahl på tilretteleggingen av Dahls bok for lerretet. Såpass nær er Anderson at han skrev filmmanuset i hytta der Roald Dahl selv pleide å forfatte sine bøker, i landbyen Great Missenden utenfor London.

Filmen har allerede vekket litt oppmerksomhet siden revefar og co faktisk snakker i sine vanlige amerikanske aksenter og ikke engelsk-engelsk. I Storbritannia får den premiere i november, her hjemme over nyttår.

SE VIDEO AV DEN FANTASTISKE MIKKEL REV

HTML EMBED
video_embed(12772,1);

Når det gjelder komedien «Up in the Air» må vi vente helt til januar for å se den, mens den i høst går opp på kinoer i USA og andre land.

Komedien handler om en kar som jobber med nedskjæringer på arbeidsplasser og reiser verden rundt for det. En dag møter han kvinnen i sitt liv som reiser like mye som ham, samtidig trues han selv med å bli overflødig på jobb. Og står dermed i fare for å miste kontakt med drømmekvinnen.

SE VIDEO AV UP IN THE AIR

HTML EMBED