(SIDE2:) George Clooneys nye film «Up in the Air» ble torsdag kveld valgt til årets beste film av National Board of Review i USA.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I Oscar-løpet
Dermed regnes den som en sikker kandidat i løpet til utdelingen av neste års Oscar-statuetter.

Filmen har en usannsynlig god timing. Den handler om en mann som reiser rundt og nedbemanner bedrifter i krisetider. Jobben er så omfattende at han sjelden har råd til et sosialt liv. Han lever etter hvor smart han kan være i å samle bonuspoeng og han er god i jobben, uten at han liker den noe særlig. Underveis møter han en kvinne som flyr like mye som ham sev.

Han får en assistent i Anna Kendrick («New Moon») som har fått i oppdrag å utrede hvor mange selskapet kan sparke over internett. Dermed er Clooneys jobb i fare.

SE MØTET MED ASSISTENTEN HER

HTML EMBED
video_embed(12913,1);

Juno-regissør
«Up in the Air» er laget av Jason Reitman, som også skapte den kritikerroste komedien «Juno». Selve tidspunktet for filmen kunne ikke ha vært bedre, men manuset ble faktisk påbegynt for over seks år siden.

Likevel har Reitman gjort et grep han får særdeles god tilbakemelding på.

Menneskene som George Clooneys rollefigur i filmen gir sparken, er alle mennesker som deg og meg som nylig selv opplevde å bli sagt opp. Personene slo til på tilbudet å gjenskape de følelsene de hadde da de fikk beskjed om at det ikke var bruk for dem mer.

Griper nåtiden
Filmen har mottatt strålende kritikker.

- Det er vanskelig å gripe en æra når man faktisk står midt oppi den, men «Up in the Air» gjør det helt briljant, både med klokskap og menneskelighet, heter det i USA Today.

George Clooney fikk også prisen for beste skuespiller. Men han måtte dele den med Morgan Freemans portrett av Nelson Mandela i «Invictus».

Her hjemme har «Up in the Air» først premiere 15. januar.

SE DEN FULLE TRAILEREN HER

HTML EMBED
video_embed(12912,1);