Gå til sidens hovedinnhold

Gerry Rafferty er død

Mannen bak «Baker Street» hadde lenge slitt med sykdom.

(SIDE2): Den skotske musikeren Gerry Rafferty, som sto bak slagere som «Baker Street» og «Stuck in the Middle With You», er død, melder the guardian.co.uk.

Rafferty ble 63 år gammel.

Med datteren
Familien opplyser at Rafferty døde i sitt hjem tirsdag morgen, med sin datter Martha ved sin side.

Rafferty hadde lenge vært plage av sykdom, og i november i fjor ble han lagt inn med akutte leverproblemer på sykehus i Bournemouth.

Hitter
I tillegg til nevnte låter, hadde Rafferty, som var født i Paisley nær Glasgow, flere hits i løpet av sin solokarriere. «Stuck in the Middle With You» har en sentral rolle i musikken i Tarantino-filmen «Reservoir Dogs» fra 1992.

Hiten Baker Street ga han en inntekt på rundt 800.000 kroner i året, 30 år etter at den ble sluppet, skriver den britiske avisen.

Rafferty var lenge bosatt i Storbritannia, men bodde også i California en periode for å være i nærheten av datteren. Siden 2008 var han bosatt i Irland og senere Dorset.

Alkoholmisbruk
Gerry Rafferty kjempet mot alkoholproblemer i store perioder av sitt liv, og de siste årene av sitt liv var han mer kjent for alkoholrelaterte episoder enn musikken. Hans kone Carla, som han ble skilt fra i 1990 etter 24 års ekteskap, sa:

- Det var ikke noe håp. Jeg hadde aldri gått fra han dersom det hadde vært et ørliten sjanse for at han skulle bli tørrlagt.

Raffertys siste album, «Life Goes On», ble utgitt i år 2009.

HTML EMBED
Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud

Kommentarer til denne saken