Gå til sidens hovedinnhold

Gevinstsikring senket børsen

Investorene på Oslo Børs tydde til gevinstsikring på en laber dag. Altinex kom i fokus.

Sjekk kursene her.

Det ble nok en nedtur for investorene etter gårsdagens formidable oppgang på over syv prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 2,63 prosent til 368,06 poeng, og det var oljetungvekterne som senket optimismen.

Prisen på et fat Nordsjøolje med levering i juli var da Oslo Børs stengte på 70,11 dollar. I valutamarkedet fortsetter dollaren den volatile utviklingen. Det norske markedet har fått fornyet interesse for den amerikanske valutaen og Oslo Børs virker å følge dollaren tett.

Tidligere på dagen tynget den svake dollaren handelen på Oslo Børs, men valutaen styrket seg mot slutten av handelen. Da Børsen stengte ble dollaren omsatt på 6,12 kroner, men beveget seg i intervallet mellom 6,06 og 6,13 kroner.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro endte ned henholdsvis 3,61 prosent til kroner og 3,58 prosent til 161,50 kroner. DNO endte ned 3,77 prosent til 49,80 kroner.

Altinex stupte
Verre gikk det med Altinex hvor handelen store deler av dagen var suspendert av Oslo Børs. I går skrev NA24 iMarkedet at selskapets investeringer i Danmark kunne vise seg å bli langt mer verdt. Kursen reagerte med å sprett opp 30 prosent på artikkelen som førte til at Oslo Børs innførte en pause i handelen.

Altinex-aksjen forble suspendert helt til klokken 13:40 i påvente av en melding fra Altinex og Energistyrelsen. Meldingen kom og aksjekursen stupte rett ned. Altinex ble dagens taper med en nedgang på 10,67 prosent.

Gull- og gruveselskapet Crew fulgte etter med en nedgang på 9,52 prosent. Meglerhuset Carnegie sto for rundt 70 prosent av nettosalget i aksjen onsdag. IGE gjorde det også svakt og falt 8,24 prosent. Gullprisene svekket seg kraftig mot slutten av dagen og kontraktene i spotmarkedet ble omsatt for rundt 647,20 dollar pr. unse, en nedgang tilsvarende 3,11 prosent.

Vinnerne
Norsk Vekst Forvaltning toppet listen over dagens vinnere med en oppgang på 20,53 prosent. Det ble kun omsatt aksjer for like i overkant av 215.000 kroner.

Siem Offshore gjorde det også godt denne dagen og endte opp 9,41 prosent. Selskapet melder at de har inngått en avtale med det private supplyrederiet O H Meling & Co om kjøp av et supplyfartøy og to nybyggskontrakter. Avtalen har en ramme på 500 millioner kroner for Siem Offshore.

Det var stor interesse for Pan Fish, som steg 6,96 prosent. Aksjen ble den tredje mest omsatte aksjen, og det er meglerhusene Enskilda, Morgan Stanley og ABG Sundal Collier som dominerer kjøpersiden.

Nedgang i Europa
Det er også nedgang å spore ved børsene i Europa. Rentefrykt og svak tillit til tysk økonomi tynger.

Ifo-indeksen, som bygger på undersøkelser fra 7.000 ledere i tyske bedrifter, falt til 105,6 i mai fra 105,9 i april. Tilliten til den tyske økonomien er fallende etter oppgang i euro og oljepris. Selv om forventningene var lavere enn det indeksen kom inn på faller de europeiske børsene.

Den tyske DAX-indeksen faller 1,42 prosent, mens i London faller FTSE 100-indeksen 1,10 prosent og i Paris er CAC 40 ned 1,17 prosent.

Børsene i Stockholm og København 2,38 prosent og 1,54 prosent.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken