Gå til sidens hovedinnhold

Gigantkontrakt til RXT

Seismikkselskapet RXT har sikret seg milliardkontrakt i Nigeria.

Seismikkselskapene har gode dager som følge av en kraftig vekst i leteaktiviteten blant oljeselskapene. Nå kan det mindre seismikkselskapet RXT melde om en gjennombruddskontrakt i Nigeria med oljeselskapet Exxon Mobile med en verdi på 180 millioner dollar, eller 1,1 milliarder norske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er en kjempestor kontrakt for seismikkbransjen, sier Odd Erik Rudshaug som er finansdirektør i selskapet til NA24.

Kontrakten har en varighet på 28 måneder, og det er sjelden det blir inngått så lange kontrakter innenfor dette markedet.

Det er relativt dyrt å operere i Nigeria, og kontraktens størrelse gjør at selskapet må gjøre en del investeringer. Rudshaug sier til NA24 at de på slike prosjekter forventer et EBITDA-bidrag (Resultatbidrag før finanskostnader, skatt, avskrivninger og nedskrivninger. Red. anm) på 18 millioner dollar på årlig basis.

- Vi må gjøre noen små investeringer på dette prosjektet og forventer et høyere bidrag enn disse 18 millionene, sier Rudshaug til NA24. Investeringene vil være på rundt 12 millioner dollar som vil taes i andre og tredje kvartal.

Fortiden ligger skipet som skal gjøre operasjonen, Ocean Pearl, er i dag i Kamerun for å klargjøres til operasjonen og allerede om et par uker skal den i gang å arbeide på den 28 måneder lange kontrakten.

- Det er en fordel å være på en lang kontrakt. En blir mer effektive og man slipper å steame rund fra prosjekt til prosjekt, sier Rudshaug til NA24.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte