Gå til sidens hovedinnhold

Gikk i strupen på Kreutzer

Øystein Stray Spetalen tok et generaloppgjør med Storebrand-sjefen.

VIKA KINO, OSLO (NA24):

Øystein Stray Spetalen gikk i klinsj med Idar Kreutzer på torsdagens ekstraordinære generalforsamling i Norske Skog og spurte nesten rett ut når det var på tide å trekke seg.

NA24 - din næringslivsavis

Storebrand-sjefen sitter som nestleder i bedriftsforsamlingen og er i tillegg medlem i valgkomiteen. Det har vært spekulert i om Kreutzer er en av de første som må ryke ut av Norske Skogs styrende organer. Han skal ikke være en populær mann hos Unionen.

- Hvor lang tid gir du deg selv, nærmest spurte Spetalen Kreutzer og påminnet han om at det er aksjonærene som tar beslutningene i Norske Skog. Ikke bedriftsforsamlingen.

Spetalen klappet oppgitt i hendene når Kreutzer nektet å si noe om hvor langt kursen får falle før det blir endringer i styret.

Spetalen sa klart i fra om at Kreutzer hadde vært med på å legge ned Union-fabrikken i Skien.

Kreutzer åpner opp for å slippe Unionen inn i bedriftsforsamlingen ved den ordinære generalforsamlingen. Den finner sted 24. april.

Milliardverdier i Skogen
har regnet på verdiene i Norske Skog. Hvis selskapet splittes opp og selges er verdiene på mellom 21 og 28 milliarder kroner. Han har oppskriften klar.

- Kutt gjelden og hold produksjonskapasiteten, maner Spetalen aksjeeierne i Norske Skog til.

- Vi har dårlig tid
Spetalen mener at Norske Skog kan overleve hvis de følger planen til Unionen. Da kan den frie kontantstrømmen økes fra hans anslag på 1,2 milliarder kroner i 2007 med 2 milliarder. I fjor var investeringene og administrasjonskostnadene for høye. Spetalens anslag er at administrasjonskostnadene plir på 700 millioner kroner. Det er alt for høyt.

- Vi har dårlig tid, sier Spetalen.

Spetalen tror vinneren blir den som ikke har gjeld i kampen om å overleve.

- Dersom dette ikke gjennomføres blir det ikke stille i fjøset. Man da blir det skikkelig stille i skogen, advarer Spetalen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis