I 2009 la Frederik Wilmann (da Joker Bianchi-rytter) grunnlaget for sin egen proffkarriere med sammenlagtseier under Mi Août Bretonne.

Det var en prestasjon Joker-laget var langt unna å kunne gjenskape denne gangen.

- Vi visste vel allerede før sesongen at det ville bli tøft å hevde seg helt i toppen i år. Ettersom Christer Rake var ute og Svein Erik Vold var syk, ble alt opp til Stian Remme, denne gangen. Vi har et urutinert lag og det går opp og ned. Denne gangen gikk det litt ned, forteller sportsdirektør Gino van Oudenhove til procycling.no.

Brudd gikk inn
Det var likevel skuffende at nordmennene ikke fikk plassert en rytter i det avgjørende bruddet på rittets siste dag. Gruppen fikk 6-7 minutter på det meste, mens avstanden var nede i omtrent halvminuttet mot slutten.

Jean-Luc Delpech (Bretagne-Schuller) ledet rittet før etappen, og hadde derfor sterke interesser for at bruddet skulle få gå hele veien inn. Joker-mannskapet maktet ikke å torpedere den planen.

- Det ble kontrollert. Håper vårt var å plassere en mann i bruddet, og det klarte vi ikke. Som Joker Bianchi-ryttere blir vi respektert som lag, og dersom vi sender en mann framover, tror de andre lagene ofte at vi pønsker på noe. Men denne gangen var vi uansett ikke gode nok. Det ble for tøft for oss uten komplett lag.

Norge og Kina
Etter det franske etapperittet gjenstår det kun to punkter igjen på Joker-lagets sesongplan: Festningsrittet neste helg og Tour of China fra 10. til 20.-september. Det betyr to muligheter til å rette opp en relativt sett skuffende sesong for van Oudenhoves mannskap - med sammenlagtseieren i Ringerike Grand Prix - som et svært hederlig unntak.

- Vi har ikke noe annet valg enn å vise oss fram på hjemmebane under Festningsrittet. De to rittene som kommer, tar vi ganske så seriøst, advarer van Oudenhove.

Resultater 4. etappe:
1. Vincenst Ragot (Bretagne Schuller) 4.19,33
2. Erwan Brenterch (Aix Provence) st
3. Romain Guillemois (Vendée U) st
4. Shinichi Fukushima (GGA) st
5. Tristan Valentin (Cofidis) st
(...)
38. Vegard Robinson Bugge +0.22
51. Sondre G. Sørtveit st
62. Vegard Stake Laengen st
67. Stian Remme st

Resultater sammenlagt:
1. Jean Luc Delpech (Bretagne Schuller) 16.54,58
2. Kevin Lalouette (Fra) +3
3. Kristian House (Rapha Condor-Sharp) +5
4. Ronan Mc Laughlin (IAn Post-Sean Kelly) +15
5. Mathieu Halleguen (Bretagne-Schuller) +25
6. Jack Anderson (Team Sprocket) +28
7. Guillaume Boivin (Spidertech) +31
8. Matthew Brammeier (IAn Post-Sean Kelly) +33
9. Julien Fouchard (Cofidis) +41
10. Fabien Sidaner (Fra) st
(...)
20. Vegard Robinson Bugge +1.14
21. Sondre G. Sørtveit st
23. Vegard Stake Laengen +3.44
24. Stian Remme st

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter