Gå til sidens hovedinnhold

Gir bort 242 milliarder

Verdens nest rikeste mann Warren Buffett gir bort 85 prosent av sin formue.

I et intervju med finanstidsskriftet Fortune lover investorlegenden Warren Buffett å gi bort 85 prosent av sin personlige formue, som er anslått til å være på rundt 44 milliarder dollar eller 285 milliarder kroner. Mesteparten av pengene skal gå til stiftelsen Bill og Melinda Gates har opprettet for å fremme helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over.

NA24 - din næringslivsavis

Buffet har lenge signalisert at han kan komme til å gi bort sine midler. Men at han skal gjøre det mens han fortsatt er i live, kom som en overraskelse.

Gates-stiftelsen støtter blant annet det internasjonalt vaksineprogrammet for barn i den tredje verden, som også Norge har støttet med milliarder. Gates-fondet har fra før en nettoverdi på nærmere 194 milliarder kroner, noe som langt overstiger bruttonasjonalproduktet til mange av de afrikanske landene som får nyte godt av støtten.

I 2005 anslo finanstidsskriftet «Forbes» at Buffett hadde en formue på rundt 42 milliarder dollar, eller 272 milliarder kroner. Han ble deretter rangert som verdens nest rikeste.

De norske summene er regnet ut fra DNB NORs valutakurser fredag 23. juni 2006

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken