Etter flere sesonger hvor enten Vuelta a España eller Tour de France har vært i hovedfokus, er 26 år gamle Robert Gesink endelig klar for sin første corsa rosa.

Giro d'Italia-novisen kommer med et slagkraftig mannskap i ryggen på jakt etter en plassering blant de fem beste i sammendraget. Og selv om den sveitsiske generalprøven i Tour de Romandie ikke var altfor oppløftende (54. plass), er nederlenderen fornøyd med sine grand tour-forberedelser.

En sterk oppvisning fra Gesink er også viktig i lys av Blanco-laget som fortsatt jakten en ny hovedsponsor for 2014.

- Jeg skulle gjerne bygget enda litt mer selvtillit under Romandie, men jeg kjenner meg selv svært godt og har vanligvis noen fall på formkurven etter en uke med høydetrening, sier Gesink.

Sin begrensede førstehåndskjennskap til de italienske alpene til tross, har Blanco-rytteren valgt bort en hver form for rekognosering av årets girotrasé, og heller prioritert høydetrening på Tenerife.

Den ferske giroaspiranten blir dermed spesielt avhengig av sin mer erfarne hjelperytter Juan Manuel Garate, samt landsmannen Steven Kruijswijk som tar fatt på sin tredje giro.

- Jeg er ikke bekymret for formen. Jeg er også fornøyd med laget som kjørte bra under Romandie. I forberedelsene har jeg gjort alt jeg kan for å kunne prestere bra og jeg er sikker på at målene vi har satt oss er oppnåelige.

Blancos plan B?
Gesinks bleke prestasjon i Romandiet står derimot i sterk kontrast til den av hans yngre lagkamerat, Wilco Kelderman. Med en femteplass sammenlagt og en hvit ungdomstrøye i baklomma går 22 år gamle Kelderman fryktløs inn i sin første grand tour.

- Det viktigste for oss er at Robert (Gesink) havner høyt i sammendraget. Hvorvidt jeg kan gjøre det bra i kampen om den hvite trøyen gjenstår å se, sier Kelderman til De Telegraaf.

Unge Kelderman gikk også til topps i ungdomskonkurranse under Tour of California og Critérium du Dauphiné i fjor. Med den sterke formen ser han derfor ut som en verdig plan B for Blanco-laget dersom noe skulle skje med Gesink, som har vist tidligere at han kan tape verdifull tid på de flate, men raske etappene.

- Treningsoppholdet på Tenerife har fungert bra for meg. Jeg har gått litt ned i vekt og blitt sterkere i bakkene. I Romandiet var jeg sterk hele uken og kunne konkurrere med de beste. Det gir meg masse selvtillit på vei inn i giroen hvor jeg skal gjøre mitt beste for Robert, avslutter Kelderman.

Blanco Pro Racing til Giro d'Italia 2013: Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Stef Clement, Jack Bobridge, Juanma Garate, Paul Martens, Maarten Tjallingii og Maarten Wynants