Gå til sidens hovedinnhold

Den nye stjernedietten

Lover varig vekttap.

(SIDE2): Dukan dietten, som er den mest populære dietten om Franrike om dagen - og som har blitt brukt i over ti år, gjør sitt inntog i USA.

Dukan dietten har en lang liste av berømte tilhengere, blant annet Jennifer Lopez og Gisele Bündchen - som ifølge Popsugar gikk på dietten for å miste babykiloene.

Det spekuleres til og med i om den kommende bruden, Kate Middleton, følger i sin mors fotspor, og går ned i vekt med Dukan dietten før det kongelige bryllupet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Proteiner
Dietten eliminerer visse karbohydrater, som sukker og stivelse. Isteden skal man spise mat med lav fettprosent, men med høyt innhold av protein. Kort fortalt går dietten ut på å spise hovedsaklig proteiner og grønnsaker. Dietten lover at dette gir en kickstart på slankekuren, og at du kan holde vekten av for resten av livet.

Dietten deles inn i fire faser, hvor hver fase har sin egen liste over mat som du både kan, og ikke kan spise.

Det at man skal innta store mengder proteiner i denne dietten, har naturligvis gjort leger bekymrede over at denne dietten blir den nye Atkins - og med god grunn, skriver avisen.

LES MER:Er det farlig?

Begrensninger
Listen over tillatt mat er kort, og inneholder veldig mye kjøtt. De som bruker dietten kan kun spise magert kjøtt, sjømat, fettfrie melkeprodukter, egg, havregryn og massevis av vann.

Denne «angrepsfasen» skal gi slankekuren et skikkelig boost, og kan vare fra to til syv dager - alt ettersom hvor mye vekt du ønsker å miste.

For hver fase legges det til visse grønnsaker, og en minimal mengde av frukt, brød, og vin.

Det har blitt gitt lovnader om at du kan spise hva du vil for resten av livet med denne dietten, uten å gå opp i vekt, hvis du holder deg til å spise kun proteiner en dag i uken.

Så, er enda en kjøttsentrert diett en god idé`? Den restriktive første fasen gir verken mye næring, eller sunt fett. Dietten fokuserer heller ikke på trening, som er viktig for en sunn livsstil.

LES OGSÅ:Dropp disse slankerådene

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken