Gå til sidens hovedinnhold

Giske lar Valebrokk vente

På tross av måneders venting må kanalen fremdeles vente på svar fra statsråden.

BERGEN (NA24): Det her nå gått over tre måneder fra hovedeier TV 2 søkte om å flytte hovedkontoret til Kanal 24 fra Fredrikstad til Bergen. Kulturministeren kan ikke love dem noe snarlig svar.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg vet ikke akkurat hvor den er i systemet nå, men det er både juridiske og politiske vurderinger som må gjøres, sier kulturminister Trond Giske til NA 24 Propaganda.

Vil ikke binde seg
Giske sier han ikke kan love noe snarlig svar.

- Jeg kommer ikke til å forplikte meg til noen spesifikk dato. Det har jeg ikke oversikt over nå og det vil jeg ikke binde meg til, sier Giske.

- Hva er det som gjør at dette tar så lang tid?

- Det var en grunn til at kanalen i konsesjonen forpliktet seg til å ha hovedkontoret i Fredrikstad. Det er juridiske forhold som må avklares og det får ta den tiden det tar, sier Giske.

Vil stramme inn eierskapet
Han varslet i sin åpningstale på Nordiske Mediedager at kringkastingsmeldingen som legges frem på fredag kan komme til å innebære en innstramming for noen av dagens dominerende medieaktører.

- Vi kommer til å se nærmere på det vertikale eierskapet i norsk mediebransje. Vi noterer oss at det er flere aktører som er inne på både distribusjon og innholdsproduksjon, sier Giske til NA24 Propaganda.

- Er det Telenors rolle i det norske mediemarkedet som bekymrer?

- Telenor er en av aktørene, og en av de mest aktive. Vi er opptatt av at det skal være en sunn konkurranse hvor det er flere som kan konkurrere på like vilkår, sier Giske.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai