Gå til sidens hovedinnhold

Giske ut mot homsenekt

- Dette hører ikke hjemme i vår tid, mener kirkeminister Trond Giske om Oslo-biskop Ole Kvarmes nei til homofil vikarprest.

- Det er synd at vi nok en gang får en strid om folk som er homofile kan være prester. Jeg hadde håpet vi hadde kommet lenger enn som så, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske til TV 2 Nyhetskanalen.

Oslo-biskop Ole Dag Kvarme sa nylig nei til å ansette den homofile presten Svein Josefsen som vikarprest i Bryn kirke i Bærum. Josefsen hadde vært sykemeldt på grunn av hjerteproblemer.

TV 2 Sumo: Kvarme stoppet homofil prest

- Hører ikke hjemme
Avslaget faller kirkeminister Giske tungt for brystet.

- Det eneste gale han har gjort er å inngå partnerskap, og dermed diskvalifisert seg fra å bli prest i Kirken. Det mener jeg ikke hører hjemme i vår tid, sier han.

- Søk ny jobb
Oslo-biskopen har anledning til å bestemme ansettelser av prester i kortidsvikariater. Giske peker på at det er flertall i Oslo bispedømmmeråd for å ansette prester som også lever i homofilt partnerskap.

Giske råder Josefsen til å søke en ny stilling.

- Jeg vil oppfordre han om til å søke seg en ny stilling, få saken behandlet i bispedømmerådet og bli ansatt på normalt vis, sier Giske.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter