Gå til sidens hovedinnhold

Spiller gitar så fjordene blåner

Disse jentene kan spille gitar!

I en verden der skrotinger som Rebecca Black, Justin Bieber og Black Eyed Peas får lov til å forderve den oppvoksende generasjon, er det godt å se at det fortsatt er håp i tunnelen.

Med fare for å høres ut som en gammel gubbe som klager over Ungdommen Nå Til Dags:

Det er deprimerende inntil det genocidiale å høre på musikken som den oppvoksende generasjon digger. Fra radioen lyder kun Lady Gaga og Lady Bieber og resten av AutoTunekompaniet sin musikk, og den er ikke egnet til annet enn å gi selv Lars Monsen menstruasjon.

Det som for oss før var hemningsløs headbanging har endt opp med forsiktig resignert hoderysting. Vi kryper sammen i fosterstilling, koser gråtkvalt med våre Iron Maiden og Dio-LPer og kikker engstelig på MTV, der Fergie peker og skriker med lallende demonstemme «Where is your God now!»

Men tyss! Alt er ikke fortapt... En ny vår kommer...

Som en spede hestehover bryter de gjennom den svovelstinkende slimhinnen av radioaktive postapokalyptiske ruiner... Unge talenter, med naglearmbånd og hardt sminkede øyne. Som har valgt å bruke sin spede ungdom på noe fornuftig. Nemlig å sitte time etter time og lære seg gitar. Med sin doublehanded tapping, sine sweeps og alternate picking, sine legatoløp og dobbeltplektrede oppganger fra dyp H, fyller de Youtube med sine kunnskaper.

Og de er jenter! Små vevre fjortis-berter som lar Bieber være Gaga og bytter ut Rebecca Black med Back in Black. Her er vår hyllest til den nye våren!

Jaqueline Mannering

HTML EMBED

Engelske Jaqueline Mannering er kanskje den mest kjente fjortis-shredderen av dem alle, med millioner av visninger på sine youtube-videoer. Denne spede Penelope Cruz-rockaliken ser ikke ut til å orke å bære gitaren engang, men hun leverer blytungt likevel. Dette er ikke hennes mest sette video, men et bidrag til en gitarsolokonkurranse, der hun viser mest at det ikke bare er harving, men melodilinjer inne i bildet også.

Kiana Shotgun

HTML EMBED

15 år gamle Kiana Shotgun (enten er det et kunstnernavn, eller så har hun verdens mest badass etternavn), sier at Megadeth og Marty Friedman er hennes største inspirasjoner. Det kan man se på plekterhånden hennes.

Sarah Michelle

HTML EMBED

Irske Sarah Michelle gjør en framifrå versjon av Yngwie Malmstens magnum opus. Kanskje ikke alltid like presis i fraseringene og litt småsloppy, men hun kunne fått jobb i et hvilket som helst metalband, med både look og kunnskaper.

Karolina Sustova

HTML EMBED

19 år, fra Tsjekkia. Kanskje ikke den kjappeste gitaristen i denne saken, men du verden for en praktfull tone i gitaren. Og veldig smakfull spilling. Noe som beviser at det går an å være god uten å spille så himla raskt (feeling, vettu... Feeling).

MER: Sjekk flere talenter som spiller fletta av de fleste her.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken