Gå til sidens hovedinnhold

Gjemte prinsen for pressen

Alle de kongelige gjestene til prins Sverre Magnus dåp lørdag tok bakveien inn til Slottskapellet. Les alt om dåpen her.

(Slottsplassen/SIDE2:) Det ble verken glimt av prins Sverre Magnus eller noen av de mange kongelige gjestene da de ankom Slottskapellet for prinsens dåp lørdag morgen.

Skuffede mennesker
Utenfor hadde det stilt seg opp mange skuelystne som håpet å få et glimt av både dåpsbarn og gjester, men som måtte stå skuffet tilbake.

Prinsen døpt:Se dåpen her

Antakeligvis hadde antall kuldegrader i solfylte Oslo noe å gjøre med hvorfor ikke man fikk et glimt av lilleprinsen.

- Det var ikke meningen at prins Sverre Magnus skulle vises frem. Det var kun ved tronarvingens dåp at det skjedde, sier informasjonsrådgiver ved Slottet, Svein Gjeruldsen til side2.

Passer på prinsen
Prins Sverre Magnus har som kjent vært innlagt på sykehus to ganger etter fødselen, og kronprinsparet tar sannsynligvis ingen sjanser.

Det var ikke bare norsk presse som ville dekke ankomsten til dåpen. Et internasjonalt pressekorps var fulltallige på Slottsplassen lørdag.

I mangel på bilder av gjenstene, endte dansk fjernsyn opp med å intervjue de skuffede menneskene på Slottsplassen.

Dåpen er blitt omtalt som årets kjendisbegivenhet i kongelige kretser. Det er sjelden så mange kongelige er samlet på ett brett.

Etter dåpen er det lunsj på Slottet.

Kommentarer til denne saken