Gå til sidens hovedinnhold

Gjør ære på DiaGenic

Bioteknologiselskapet DiaGenic har fått en britisk prestigepris for sitt arbeid innen diagnostikk av brystkreft og Alzheimers.

- Dette er et stort øyeblikk, sier administrerende direktør Erik Christensen i DiaGenic til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Det norske bioteknologiselskapet DiaGenic har fått en prestisjepris av det anerkjente konsulent- og analyseselskapet Frost & Sullivan. Det er prisen «Entrepreneurial Company of the Year Award» som har tilfalt DiaGenic og deres diagnosemetoder av brystkreft og Alzheimers ved hjelp av blodprøver.

Henger høyt
- Å bruke blodprøver for å finne genbestemte mønstre som påviser sykdommen, vil gi produktet stor gjennomslagskraft i markedet, begrunner Arun A.K. som leder avdelingen for undersøkende analyse i Frost & Sullivan i en kommentar.

Det norske bioteknologiselskapet ser på denne prisen som en ekstern bekreftelse på at de har de rette produkter i et spennende og voksende marked. DiaGenic-sjefen sier at anerkjennelsen vil hjelpe selskapet med å få større innpass i markedet.

Erik Christensen sier til NA24 at denne prisen henger høyt internasjonalt og vil fungere som en døråpner. Det er spesielt hos potensielle samarbeidspartnere som større laboratoriekjeder og selskaper som driver med diagnostikk ved hjelp av blodprøver at hederen fra Frost & Sullivan vil bli lagt merke til.

Første norske
DiaGenic er første norske selskap som får tildelt prisen «Entrepreneurial Company of the Year Award» innen helsesegmentet, og lignende priser et tildelt flere av de større aktørene i diagnostikkmarkedet.

- DiaGenic får prisen for sin unike teknologi som diagnostiserer brystkreft og Alzheimers sykdom gjennom blodprøver. Det er de nye, unike metodene som er funnet for å kunne påvise brystkreft og Alzheimers sykdom, som gjør at Frost & Sullivan velger det norske bioteknologiselskapet til årets vinner, heter det i en begrunnelse fra det britiske analyseselskapet.

Prisen deles ut av det anerkjente britiske konsulent- og analyseselskapet Frost & Sullivan og gjelder innen det europeiske molekylære diagnostikkmarkedet.

«Entrepreneurial Company of the Year Award» kan kun mottas av bedrifter med mindre enn 300 ansatte. Det kreves at man viser frem en ny og unik løsning som har mulighet til å nå sitt markedspotensial i løpet av to til fem år, ressurser til å gjennomføre produkt og markedsutvikling, beskyttelse av produktet i form av patenter og strategiske allierte samt solide planer i forhold til markedsføring og kunderelasjonsaktiviteter.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag