Gå til sidens hovedinnhold

Gjør familiejulen morsommere

Pinlige pauser, den snikende følelsen av at minutter er som timer og påtatt høflighet. Her er familieselskapene som ligger der som en flaskehals på slutten av året.

Vi har vel alle sittet i våre kalde leiligheter og mimret over juler som har passert. Vi har kjent lengselen etter deilig julemat og mormors gode smil. Men hva skjer når virkeligheten biter deg i panna og du innser at lengselen var kun et produkt av lavt blodsukker og underernæring?

Det er når bagen når gulvet og du innser at du helt frivillig har kommet inn i familiejulhelvete. Julematen kan på langt nær kompensere med det faktumet at du faktisk må dele soverom med mormor. For mormors onde smil er kun der fordi hun er voldelig dement og tror at du er dama som hindrer henne i å bli sammen med Hjallis. Vi ønsker deg velkommen til høytiden for pinlige pauser og påtatt høylighet.

Her har du noen tips for hvordan du skal overleve julen

Slippe unna familiebesøk:

Informer familien at du gjennomgår et seriøst nervøst sammenbrudd. Dette kan du bevise ved å gjentatte ganger spille Mariah Careys julecder og strø glitter over deg selv. Lag deg enkle ” uvaner” som å helle Plumbo på julestjerna og si at den mottar rare radiosignaler fra Finnmark om at Russland skal invadere Norge.

Dette vil begrense en del av det unødvendige maset fra fjerne sletninger om kaffebesøk.

Dele rom-problematikken:

Begynn å stable hermetikk under sengen og spør om du kan grave en jordhule under sengen i tilfelle atomkrig. Dette vil gjøre at du slipper å dele rom med noen som helst.

Du slipper også unna en hel del av familiekosen siden du tydeligvis trenger mye hvile.

Eviglange julemiddager

Foreslå at dere skal spille Heidi Hauges nye cd under julemiddagen.

Dette vil forkorte seansen betraktelig.

Temaer du vil unngå:

Kjæreste eller Singel? Dette er noe som alltid kommer opp med mindre du har med deg din utkårede. Her bør du være litt frempå og ta på deg t-skjorten: ”Ingen vet at jeg er lesbisk” .

Dette vil funke for begge kjønn og vil som regel sette en demper på spørreundersøkelsene fra tante Jorunn og andre i din nærmeste sfære.

Jobb/Studier? Om du helst ikke vil informere om hva du egentlig bruker tiden din på, kan det lønne seg å pugge denne setningen:

- Ja, jeg trives utrolig godt som avisbud på Nettavisen. Det er en jobb som gir meg mye på det metafysiske plan og verifiserer meg som menneske.

Faktum er at folk hører egentlig ikke etter i slike samtaler. Med å samkjøre mange fine ord inn i en setning vil de fleste bare smile høflig og be om mer poteter.

Fremtidsplaner? Her er enkle svar det beste når familien spør hva du har tenkt å gjøre fremover. Si med glød i øynene: - Jeg skal i Fredskorpet i et år for å spille klarinett. Eller du kan bare si at det er mange fine tilbud på jobbklubben der du går og at du vurderer en karriere innen trapeskunst og makramé.

Plutselig vil du oppdage at fokusen på deg flytter seg ganske straks til sidemannen.

Stygge julegaver

Dette er en del av julen som vi ikke kommer unna, med mindre du er av en annen trosretning. Selv da vanker det et og annet gavelignende saker fra hjemlandet i sør med heller tvilsom kvalitet. Men her kan det være nyttig å informere om torpedoen som kom innom i oktober og knekte bena på hamsteren din pga. din store spillegjeld.

På den måten vil de fleste familiemedlemmer innse at pengegaver er kanskje det mest gunstige akkurat nå.

1.juledag.

Dette er den lengste dagen i hele julen. Mor og far vil at du helst skal sitte der sammen med dem og se reprisene på NRK sammen med morfar. Spise nøtter til du ser syner og se ribben bli brun i ovnen. Her gjelder det å være oppfinnsom. For aller helst hadde det jo vært greit om du kom deg ut av huset. Meld deg på slike fiffige sms-tjenester der du kan bli oppringt av Kristian Valen and morrokarer. Bli veldig stresset når samtalen kommer og trav rundt med en herjet mine.

På den måten kan du bruke unnskyldningen om viktige telefonsamtaler som du må ta. Ettersom dekningen er selvsagt noe redusert, må du nok kjøre et par mil for å ta denne samtalen .

Vi håper denne guiden har gitt deg noen ideer for hva du kan gjøre for å overleve julen med en viss stil. Vi ønsker dere alle en god jul.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping