Gå til sidens hovedinnhold

Gjør som Nicolai- bytt leie med eie

Først leide han leilighet sammen med kamerater. Nå eier han og leier ut til sine kamerater. Nicolai Myren er en av Bergens smarteste studenter i boligmarkedet.

- Vi har ikke angret for å si det slik. Og vi har vel bestemt oss for at vi ikke kommer til å selge heller om vi skulle flytte fra byen. Kanskje vi heller kjøper oss en leilighet til, sier 21-åringen fra Ålesund, som sammen med en kamerat er den stolte eier av en 105 kvm stor leilighet i Sigurdsgate.

Som ibergen.no har skrevet om de siste dagene, er det dyrt og ikke minst vanskelig å få tak i studenthybler. Byen mangler 1600 krypinn, og gjennomsnittsprisen for å leie ligger på oppunder 5000 kroner.

Startet med leie
Da Nicolai kom til Bergen for å studere for vel to år siden, flyttet han inn i en utleieleilighet sammen med fire andre. Og den starten har han ikke angret på selv om det på mange måter var penger ut av vinduet.

- Jeg hadde en leilighet på hånd, men prioriterte heller å bo litt sammen med kamerater før jeg investerte. For det var planen fra jeg kom til byen. Det er noe med at når du kommer til en fremmed by, så er det litt vanskelig å ha oversikt over hvor det er bra å bo. Derfor anbefaler jeg andre å leie kanskje det første året, sier jusstudenten som hele tiden har hatt som forutsetning at han ville bo sentralt i byen.

De fire valgte kvalitet og sentrum fremfor litt lavere kvalitet og billigere utenfor sentrum da de fant sin første leilighet.

- Hadde vi leid en leilighet på Danmarksplass som var billigere, hadde vi vært avhengig av buss og drosjer. I sentrum kan du spasere hjem, og vinningen går dermed fort opp i spinningen ved å leie utenfor sentrum.

Ut vinduet blir inn vinduet
Nicolai og kameraten betaler faktisk mindre som eiere av en leilighet til 2,5 millioner, enn de gjorde i kollektivet.

- Da vi leide, betalte vi oppunder 4000 kroner hver i måneden. Så kom vi over leiligheten og bestemte oss for å gå for den. Det lå også i planen at vi ville finansiere litt av lånet med å leie ut rom til andre. Derfor kunne vi gå opp i sjiktet rundt 2,5 millioner - et sjikt som ligger for høyt for mange.

Med litt egenkapital i baklommen og foreldre som garantister, var det ikke noe problem å få lån. Spesielt ikke når banken ble forespeilet 8000 kroner i leieinntekter fra de to ekstra rommene i leiligheten.

- Genialt?
- Ja, og vi har alt som sagt bestemt oss for å ha denne leiligheten iallefall i fem år til. Selv om jeg nok ikke kommer til å bo her selv. Kanskje vi også kommer til å kjøpe en leilighet eller to til. Men det skal sies av vi var heldige da vi kom over denne leiligheten, presiserer han.

- Slått deg på eiendom altså?
- Har oppdaget at du kan gjøre deg god butikk på leiligheter og eiendom, så kanskje jeg skal bli eiendomsinnvestor? sier jusstudenten og smiler lurt.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken