Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil bite deg

Vold, dop, sex og rock 'n’ roll med lattermilde Glasvegas.

(Øyafestivalen/SIDE2:) En time før Glasvegas står på scenen møtte Side2 dem backstage for et 15 minutter langt intervju. Rettere sagt, vi møtte de tre mannlige representantene – trommis Caroline McKay sto over.

Og intervju... Om det var nerver før konserten, jetlag (de kom fra USA i går, og til festivalområdet en time før vi møtte dem), om de bare er lei av media og ga faen - eller det var andre omstendigheter som gjorde utslaget skal være usagt, men et A4-intervju ble det aldri.

LES OGSÅ:

Voksne aper, nå
Øya, baby!
Guitar Heroes
- Trøster oss med Glasvegas

- Vil slå
Det begynte relativt greit. Om landskampen i fotball, om Ida Maria og Øyafestivalen. Fremtiden og nytt album

Så sklei det veldig ut. Usammenhengende, fnising og tull – ganske underholdende, men akk så fortvilende når man hadde tenkt seg noe helt annet da man håndhilste på dem noen minutter tidligere.

- Hun dama der kunne jeg tenke meg å dra til, sier gitarist Rab Allen, og nikker i retning en fotograf som har tatt bilde av dem tidligere på dagen.

- Men jeg gjør det ikke, hun er jo kvinne! Dessuten er jeg redd for at hun hadde tatt meg. Jeg tror hun hadde klart det, funderer han, og bassist Paul Donoghue hyler av latter, før vokalist James Allen bryter av.

Klemmesyk
- Nei, nei, vi snakker om musikken. Vi vil jo det. Og vi vil jo at det skal være bra. Vi ønsker jo at folk skal like det. Og vi er jo glade for å snakke med sånne som deg, vi liker deg jo, sier han og reiser seg – og Side2s stadig mer skeptiske og lattermilde journalist får en bamseklem.

Skottene har turnert stort sett hele året, inkludert med nevnte Ida Maria, ispedd festivalspilling denne sommeren. Etter Norges-besøket skal de på turné med U2, før de vender tilbake til statene og Kings of Leon.

Deretter blir det ny plate lover de.

- Vi har skrevet noen nye sanger, men så langt er det ikke mer å si om albumet enn at det blir ti spor, sier James, før band- og musikkspørsmål igjen blir for uinteressant. Tydeligvis

Mer tull
- Jeg vil bite deg, sier James på spørsmål om hva bandets planer fremover er.

- På Mike Tyson-vis da eller, flirer Rab, noe James benekter, før han legger til.

- Er du gift? Har du type? Jeg mener, det er jo greit å vite – det er jo dumt å komme hjem med bitemerker på øret i tilfelle, og dermed fortsetter fnisingen.

De nekter for at det er tretthet som gjør at de høres ut som fjortisjenter når de ler, og vil heller snakke om nesa til bassist-Paul og hva som er oppe i den.

- Vi tar hva som helst, så sant det er noe som ligner på noe organisk eller kjemisk. Ikke noe problem, sier vokalist James Allen, og de to andre brøler og fniser om hverandre.

For syns skyld – om Ida Maria så var det enstemmighet om at hun er passe frekk, men elskelig. Landskampen hadde de ikke fått med seg ettersom de øvde på kamptidspunktet (resultatet hadde de fått av en taxisjåfør her i Norge) – og de har planer om å se Arctic Monkeys, som spiller på samme Øya-scene, et par timer etter dem selv.

- Bli med oss og ta en drink da vel, sier Rab, og nikker mot artistområdet i det de er på vei ut.

Jo, man kunne jo i grunnen trengt det.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken