Gå til sidens hovedinnhold

Nytt norsk lag til Glava tour

Sjekk hvilke lag som får sykle Glava tour her.

Joker Merida, Plussbank-BMC og Øster Hus-Ridley har allerede fått klarsignal til årets Glava tour.

Det norske etapperittet vil samle mange av verdens beste sykkellag i Norge mellom 16. og 20. mai.

Tirsdag kveld fikk Ringeriks-Kraft Look, heleid av Ringerike Sykkelklubb, gladmeldingen fra arrangøren: De har fått innpass i norges største sykkelritt.

- Arrangøren vil om kort tid presentere det endelige oppsettet over deltakende lag, og vil også kunne presentere navn på rytterne på de respektive lagene, skrives det i pressemeldingen.

Her Glava tour-lagene (foreløpig liste):

UCI pro teams:
Sky Pro Cycling (Storbritannia)
GreenEdge Cycling Team (Australia)
Lotto-BelisolProTeam (Belgia)
Saxo Bank (Danmark)
Team Garmin-Barracuda (USA)
Lampre-ISD (Italia)

Profesjonelle kontinentallag:
TopsportVlaanderen-Mercator (Belgia)
Accent.Jobs-Willems Verandas (Belgia)
Team Type 1 - Sanofi (USA)
Caja Rural (Spania)
Rusvelo (Russland)

Kontinentallag:
Joker Merida (Norge)
Endura Racing (Storbritannia)
Team Cykelcity (Sverige)
Christina Watches –Onfone (Danmark)
Team La Pomme Marseille (Frankrike)
Plussbank-BMC (Norge)
Østerhus-Ridley (Norge)
Team Ringeriks-Kraft Look (Norge)

Pressemelding fra Glava tour:

Skoda fortsetter storsatsingen på sykkel

Norges største sykkelritt gjennom tidene, Glava Tour, arrangeres fra 16. til 20. mai i år. For første gang i historien har de store internasjonale lagene vi kjenner fra Tour de France muligheten til å kjøre et etapperitt på norsk jord. Skoda er med som hovedsponsor.

- Vi er svært glade for at en norsk arrangør nå har blitt tatt inn i varmen blant de store internasjonale arrangørene innenfor sykkelsporten, sier prosjektleder Anders Eia Linnestad hos Cycling Event Norway AS, og fortsetter:

- At vi nå også har fått med oss en av de aller største sponsorene innenfor sykkelsporten på et helnorskt prosjekt er svært gledelig.

Eia Linnestad sikter selvfølgelig til Skoda som er tungt inne i alle de store rittene ute i verden.

- Som arrangør så ønsker vi å sammenlikne oss med Tour de France, og et av verdens største idrettsarrangement er selvfølgelig et stort forbilde for oss, fortsetter Eia Linnestad.

Glava Tour arrangeres kun over fem dager, men organiseringen av rittet fører de samme normer og regler som Tour de France, men alt skaleresselvfølgelig ned til et passende konsept for de fem dagene.

- Publikum vil kjenne seg igjen i forhold til mye av det som skjer på arenaen og blant kortesjen av kjøretøy. Fire Skoda Superb helfolieres røde, og vil i likhet med Tour de France kjøre i sentrale posisjoner i rittet som kommissærbiler.

Som i Tour de France vil lederen av ungdomskonkurransen i rittet bære den hvite ungdomstrøya med Skoda profilering.

Unik avtale
Avtalen arrangøren har inngått med Harald A. Møller AS er unik i norsk målestokk når det gjelder sykkelsporten og teller hele 30 biler. 20 av disse bilene er av typen Skoda Superb, Octavia og Yeti, mens arrangøren også disponerer Volkswagen Nyttekjøretøy som Crafter og Transporter.

Allerede tungt inne på sykkel
Skoda har allerede en rekke engasjement innen sykkelsporten i Norge, og avtale med Norges Cykleforbund og barnerittkonseptet Tour of Norway for kids er de største. I år skal det arrangeres hele 50 Tour of Norway for kids arrangement rundt omkring i landet. Arrangementene er gratis å delta i, og har etter hvert blitt et viktig rekrutteringsprosjekt for sykkelsporten. Skoda har i år også inngått en avtale med Styrkeprøven i forhold til billeveranse til arrangementene den nest siste helgen i juni.

Hjemmeside: Glava tour.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken