Gå til sidens hovedinnhold

Her er dommen over Glenn Lyse

Nok et Idol er klar som platedebutant. Her er vår dom.

Kurt Nilsen, Gaute Ormåsen, David Pedersen, Kjartan Salvesen, Margaret Berger, Sandra Lyng Haugen, Maren Flotve Birkeland, Jorun Stiansen, Tone Damli Aaberge, Alejandro Fuentes, David Bakke, Eva Weel Skram, Aleksander Denstad With og Jonas Thomassen er noen av idolene som har platedebutert etter sin tv-innsats. Det har vært mange førsteplasser på VG-listen og mange solgte konsertbilletter.

Nå er det Glenn Lyses tur . Hans debut er i motsetning til tidligere idoler fylt opp av egenskrevne sanger. På den ene er til og med Glenns bedre halvdel, Brit Elin, med som tekstforfatter. Glenn har allerede vært nummer 1 på VG-listen med Delta Goodrem-sangen «Days Gone by» (årets Idol-låt). Dette er også den eneste sangen Glenn ikke har skrevet musikk og tekst til. Her er platen låt for låt:

Guilty
En rolig sang som bygger seg sakte opp til mer kraftfult refregn. Sangen ligner egentlig litt på Idol-låten Days Go By, og er en relativt standard poplåt. Refrenget er litt for kraftig til å bli en vinner, og selve låten kan ha problemer med å bli noen allsangfavoritt – selv om det er det den prøver på.

Look at Me Now
En rolig ballade som kunne vært innspilt av mange andre rockere før Glenn, og det er ikke negativt ment. Her er det rolig og fint, men kanskje litt mye fistel-sang av herr Lyse. Refrenget er av typen som kan lime seg i øret, men den mangler litt på å komme inn i powerballade-himmelen.

Days Go By
Selve Idol-låten har de fleste hørt før, og selv om vi ikke er helt enig med Jostein Pedersen som kalte det en møkkalåt så er det så absolutt ikke platens beste spor.

365 Days
Det er kanskje litt kjipt at denne sangtittelen kommer i ett år med 366 dager, men det er flisespikkeri på det som er platens aller kuleste spor. Her har Glenn tatt fram rockeren i seg, og selv om det virker som om produsentene har prøvd å holde ham igjen så kan dette bli en skikkelig livefavoritt. Her er Glenn i sitt ess, og vi skulle virkelig ønske at det var mer av dette på platen.

Maniac
Denne sangen kunne du finne på Idolsamleplaten som vi slaktet i fjor høst. Les anmeldelsen! Vår anmelder var ikke den gangen særlig positiv, og vi kan nok si oss enige. Dette er ingen vinnersang. Til det er den litt for kjedelig, rett og slett.

Would You
Her er det lekent og enkelt fra Glenn. Av mangel på andre kreative referanserammer kan vi si at dette er en slags Alejandro-låt på platen. Fint, enkelt og greit. En rolig poplåt som funker helt ok.

Dancing with the Shadow
Sammen med sin bedre halvdel har Glenn kokt sammen denne rolige poplåten. Sangen er relativt lik mange andre hvor refrenget blir litt for masete i forhold til resten, og vi skulle ønske at Glenn kunne vært litt roligere gjennom hele sangen . Denne kommer du sikkert til å høre en del på radio, spesielt på kanaler hvor folk helst skal like all musikken.

Wasted Again
Her kommer rocke-Glenn igjen. Dette er det nærmeste platen kommer 80-tallshelter med hockeyhår og harry cover. Det er faktisk ment veldig positivt. Problemet er at refrenget høres ut som to-tre andre sanger på platen, men vi gir pluss for gitarriffet som er tøft nok. Her er det en sang hvor refrenget er det svakeste¿.

Not Allowed
Så kommer kassegitar-Glenn. Det er jo selvfølgelig et gammelt rockertriks, og som det er lett å falle for. Dessverre er det Glenn som faller litt i denne sangen. Det blir for enkelt, og allsangelementet mangler i det som i utgangspunktet sikkert kunne vært en bestselger.

Walk Upon Water
Å gå på vannet er vanskelig. Det vet alle som har prøvd. På platens siste sang er det Coldplay som blir hentet fram. Som med Coldplay og dets like kan man ikke mislike enkle poplåter som fungerer. Dette er en god nattønske-sang, og det er fint nok det.

Oppsummert er det en ujevn affære man får servert på Glenns første album. Vi skulle ønske at det var mer rocke-Glenn og mindre nestenpop-Glenn som kom fra studioet. På sangen som 365 Days og Wasted Again er Glenn i sitt rette element, og for så vidt også Walk Upon Water. Enkelte av balladene kunne også fungert i en større sammenheng hvor de ikke var flertallet, men her blir det hele for enkelt og for likt.

Når det gjelder terningkast så havner vi midt på treet, for platen er for ujevn til å fortjene noe annet. Det skylder vi faktisk ikke på Glenn, for det virker som om låtmaterialet var godt nok. Som en kjent trommis i et amerikansk hardrockband sa en gang: Produsenter har ødelagt mange album, omtrent like mange album som de har reddet.

Vi foreslår at man lytter til albumet og finner sine favoritter (og laster dem ned på Itunes eller lignende), for det kan være vanskelig å like hele albumet under ett.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin