Gå til sidens hovedinnhold

Glitter, stas og fjas

Will Ferrell bruker ishakke heller enn grasiøsitet når han setter sine komiske tenner i kunstløpets gleder.

Blades of Glory – USA 2007. Regi: Will Speck og Josh Gordon. Med Will Ferrell, Jon Heder, Jenna Fischer, William Fichtner, Craig T. Nelson

Aldersgrense 11 år

Kongen av fjas, Will Ferrell, er tilbake med nok en film som tar for seg et miljø de fleste star på utsiden til. I «Elf» var han en mistilpasset alv blant julenissens gode hjelpere, denne gangen en mistilpasset kunstløper i en av verdens mest elegante sportsgrener.

Dog skal Will Ferrell ha oss til å tro at hans korpulente Chazz Michael Michaels er en av verdens ypperste utøvere innen grenen. I sterk konkurranse med Jon Heders ultrafeminine, pastellkledde og velduftende Jimmy MacElroy.

Noe festlig for «Prison Break»-fans er William Fichtner som den onde stefar og Craig T. Nelson som gal trener – en litt vridd utgave av figuren han spilte i sin egen serie «Coach».

Så hva handler det om. Jo, Chazz og Jimmy er USAs beste mannlige kunstløpere, men etter et durabelig slagsmål på isen mister de retten til å konkurrere noensinne – men de kan konkurrere i andre grener og det er her deres gamle trener kommer på at de kan bli det første mann-mann-danseparet på isen noensinne.

SE TRAILEREN:Isdans på amerikansk

Hele komedien dreies rundt dette halvveis homofobe temaet at to menn skal danse tett sammen og løfte hverandre og ta hverandre på ulike steder på kroppen. Men det hele er imidlertid såpass fnisete gjort at det meste blir morsomt.

Da er det verre at manusforfatterne har tydd litt for mange billige løsninger både hva handling og vitser angår - og litt for få skitne triks, Mulig er dette gjort for å få en barnevennlig sensur, men «Blades of Glory» kunne garantert vært mye vassere i humoren enn den er.

Selve isdansen må vi vel si er av det mindre imponerende slaget og faktisk så gjør det noe at filmen mister litt av piffen.

For Ferrell-fans og de som oppdaget Jon Heder i «Napoleon Dynamite» er det imidlertid duket for en flirfull aften med menn i prangende, overdimensjonerte og åletrange trikoter.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler