Gå til sidens hovedinnhold

Gneldrebikkjer ble verdenskjente

I USA ler de seg skakke av historien om gneldrebikkjene i Fjell som får portforbud etter klokken 22.

Det noe spesielle kommunevedtaket om portforbud for løsmunnete bikkjer i Fjell på Sotra, har kommet amerikanerne for øret. Vestnytt og iBergen.no skrev den utrolige historien før helgen, og ganske snart ble den fanget opp av det internasjonale nyhetsbyrået Associated Press. Siden har historien bjeffet seg rundt hele USA, til stor glede for amerikanerne.

Både CBS i Chicago, Herald-Times i Indiana, SignOnSanDiego.com i California, og til og med storavisen USA Today har kastet seg over portforbudet, allerede dagen etter at den sto på trykk i norske aviser.

Også hos danske nettaviser og japanske MSN kan man finne historien gjenfortalt.

Lo godt
Men det er ikke bare utlendingene som ler av den nye forskriften. Også politikerne i Fjell kommune trodde de ikke sine egne ører da den havnet på bordet deres i forrige uke.

- Jeg har ikke hund og liker ikke hunder, men dette er nesten kopi av aprilspøken til NRK. Betyr dette at jeg kan be bikkja til naboen holde kjeft etter klokka ti, ville Øyvind Herland (FrP) vite. Og svaret fra en like lattermild rådmann var at nabohunden først må få komme med en høringsuttalelse til forskriftene, skrev Vestnytt.

Fullt alvor
Skogbrukssjefen som har kommet med den nye forskriften, skjønner at folk blir svært lattermild. Men det er alvor bak forslaget.

- Jeg har selv opplevd å bo i et nabolag der en hund stod og bjeffet i timevis til langt på natt. Hvis bikkja så starter på an igjen tidlig på morgenkvisten kan det fort bli slitsomt for naboene, sa skogbrukssjef Erik Schult til Vestnytt.

Portforbudet gjelder bare hunder som er spesielt gneldrete. Stille hunder kan fortsatt være ute etter klokken 22.00. Nå er det store spørsmålet i Fjell kommune hvor mye en hund må bjeffe for å bli kalt en bjeffende hund.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken