Gå til sidens hovedinnhold

Malin (18) velger bort julekvelden hjemme

I dag setter Malin Bredesen (18) seg på toget til Oslo for å bidra til å gjøre julekvelden triveligere for mange som ellers ikke ville hatt noen feiring.

(SIDE2:) Alternativ jul på Folkets Hus i Oslo er det Malin har bestemt seg for å være med. For å servere de mange som kommer dit denne kvelden.

Denne saken er levert av Østlendingen

- Jeg har i mange år tenkt på dette, og at jeg bør bidra med annet enn å sitte trygt hjemme og pakke opp julegaver. Foreldrene mine ble nok litt sjokkerte med det samme. Men etter at jeg fikk fortalt hvorfor, støttet de meg og er stolte av valget jeg har gjort for julekvelden, sier Malin.

Servere og prate

Hun meldte seg på via hjemmesiden til Alternativ Jul, og hun vil helst være mest mulig i kontakt med gjestene.

- Jeg har kjøpt noen julegaver som jeg tar med. Servering og å prate med dem som kommer er det jeg vil. Jeg har lyst til å glede noen og bidra til at de føler seg verdsatt og får en fin julekveld. Jeg tror bestemt at det vil gi meg mer enn vanlig julekveld hjemme nå. I alle fall så lenge jeg har tenkt så mye på det som jeg har, sier 18-åringen fra Kjølaberget.

Noen av vennene ble nok også litt sjokkert da de fikk høre om hennes valg.

- Men de støtter meg etter at jeg fortalte hvorfor, sier hun.

Gleder seg

Malin gleder seg til den alternative julekvelden i Oslo.

- Og jeg gleder meg til å komme hjem og fortelle venner og familie om opplevelsen. Jeg er sikker på at den blir så fin at jeg får lyst til å være med neste julekveld også.

- Vi er stolte av Malin, sier Line Bråten ved Statoil Flisa, der Malin skal jobbe det meste av jula ellers.

Les flere saker fra Østlendingen her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken