Gå til sidens hovedinnhold

God King-debut på dårlig dag

STAMPESLETTA (vif.no): Vålerengas juniorer slo Lillehammer 5-3 på bortebane onsdag kveld uten å briljere. Formose Pape Mendy, Ilias el-Hafedi, Bardh Shala og Joshua King scoret målene. King (15) debuterte i interkretsserien med scoring og målgivende pasning.

- Skal vi dømme etter prestasjon så står kampen til stryk. Vi så ikke igjen mye av det vi har jobba med på trening. Men resultatmessig er vi fornøyd. Vi fikk med oss tre poeng på en veldig dårlig dag, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

- Dessuten fikk vi se en kjempedebut av en ung lovende spiller. Joshua King viste at han absolutt har noe å bidra med på dette nivået.

Joshua King imponerte
King er født i 1992 og har fortsatt to år igjen før han holder junioralder. 25 minutter før slutt fikk han sin debut i juniorserien og skapte store problemer for Lillehammer-forsvaret fra første spark på ballen. Etter tre minutter på banen vant 15-åringen en duell midt på hjemmelagets banehalvdel, løp fra alt og alle før han fant Bardh Shala foran målet som fikk en enkel scoringsjobb. Minutter etter scoret han sitt første juniormål da han headet inn et innlegg fra Christer Jensen.

- Det var veldig moro å se at han klarte seg såpass bra. Han levde opp til etternavnet sitt i dag. Nå er det viktig at han er tålmodig og ikke gaper over for mye, men det er ikke tvil om at Joshua er en spiller for fremtiden.

Førsteomgang startet trått mot et tent og inspirert hjemmelag. Lite fungerer før Formose Pape Mendy utnyttet en keeperretur og sendte Vålerenga i ledelsen etter en halvtimes spill. Derfra og ut var det imidlertid liten tvil om hvor seieren skulle havne og bare minutter etter ledermålet doblet Bardh Shala ledelsen etter forspill av Adnan Haidar på høyresida.

Ledelse til pause
Fem minutter før pause økte Ilias el-Hafedi ledelsen etter at han utnyttet en keeper-retur på et langskudd fra Adnan Haidar. Et straffespark i sluttminuttene førte til at Vålerenga kunne gå til pause med 3-1-ledelse.

- Vi hadde for store mellomrom mellom leddene i dag og var ikke flinke nok til å doble på kantene. Men vi er fornøyd med at vi kom oss rundt på kantene noen ganger og skapte farlige situasjoner etter gode innlegg. I tillegg var dødballene våre bra, sier Mikkelsen.

Etter pause hadde Vålerenga kontroll, men satt ikke sjansene sine. Enga bommet på et straffespark og hadde to baller i tverrliggeren. Uttelling ble det først da Joshua King kom på banen 25 minutter før slutt. Debutanten bidro til at Vålerenga ledet komfortabelt 5-1 ti minutter før slutt. To slurvete baklengsmål i sluttminuttene bidro til en viss spenning, men VIF-juniorene holdt ut og kunne ta med seg tre poeng tilbake til Oslo.

- Vi inviterte dem tilbake i kampen og ga dem et håp i stedet for å avgjøre da vi hadde sjansen. Et at fokusområdene våre den siste tida har vært å score oftere på sjansene vi skaper og bli mer effektive. Kampen i dag viser at vi fortsatt har en del å jobbe med, forteller Mikkelsen.

En kamp for glemmboka
- Vi er ikke fornøyd med strukturen vår, hverken offensivt eller defensivt. Vi klarte ikke å holde posisjonen defensivt og vi drepte rom i stedet for å skape rom i frispillingsfasen. Egentlig er dette en kamp vi har lyst til å glemme så fort som mulig.

Isolert sett er ikke 5-3-seier borte mot Lillehammer noe dårlig resultat.

- Nei, det er det kanskje ikke, men vi er mer prestasjonsretta enn resultatfokusert og i dag var vi veldig av og på. Det er for så vidt bra å score fem mål borte mot Lillehammer, men vi skulle gjerne holdt nullen. Vi gjorde syv bytter og det er klart at mange forandringer forstyrrer rytmen i spillet og strukturen i laget.

- Likevel er de mange innbyttene viktige. Interkretsserien er først og fremst en utviklingsarena. Det er veldig positivt at vi får brukt hele troppen i dag og at de som kom inn i løpet av kampen gjorde en god jobb selv om laget ikke hang helt sammen.

Bredden i troppen blir viktig i en hektisk periode.

- Vi har et tett og tøft program nå, så vi må være flinke til å rullere og restituere. Først er det interkretskamp mot Follo på søndag, før rekruttlaget møter Strindheim borte dagen etter. Deretter skal vi møte Moelven på bortebane på onsdag og spille 2. runde i jr-NM fredag, avslutter Mikkelsen.

5. runde, interkretsserien
Lillehammer – Vålerenga 3-5 (1-3)

Stampesletta

Mål: 0-1 Formose Pape Mendy (28), 0-2 Bardh Shala (33), 0-3 Ilias el-Hafedi (41), 1-3 Lillehammer (str. 43), 1-4 Bardh Shala (70), 1-5 Joshua King (77), 2-5 Lillehammer (80), 3-5 Lillehammer (81)

Gult kort Vålerenga: Adnan Haidar

Vålerengas lag: Robin Vikskjold (Joakim Trzebinski fra 80)– Christian Svendby (Emilio Garcia fra 45), Fredrik Thapper, Martin Fermin (Michael Omoijuanfo fra 73), Kent Brekke Jensen – Christer Jensen, Mathias Samulesen (K), Formose Pape Mendy (Bård Tjønneland fra 73), Adnan Haidar (Joshua King fra 65) – Bardh Shala (Erik Bjørdal fra 80), Ilias el-Hafedi (Nikolai Djupesland fra 73)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere