Gå til sidens hovedinnhold

Gode penger for Aker-sjefer

Kjell Inge Røkke betaler lederne sine godt. Sjekk lønnen til toppsjef Karl Erik Kjelstad i Aker Yards og Inge K. Hansen i morselskapet Aker.

Norske toppsjefer ble godt betalt også i fjor. iMarkedet.no har gjennom de siste ukene satt fokus på lønnen til topplederne i noen av de største selskapene hvor staten er inne med en større aksjepost.Sjefene i selskaper som Telenor, DnB NOR, Hydro, Yara, Statkraft og Statoil fikk totalt godt over 30 millioner kroner i lønn og bonus i fjor. I tillegg kom innløsingen av eventuelle bonusprogrammer. Best ut kom DnB NOR-sjef Svein Aaser med totalt 6,1 millioner kroner og Jon Fredrik Baksaas som fikk utbetalt lønn og bonus på totalt fem millioner kroner i fjor.Høyt i Røkkeselskapene

Men det er ikke bare toppene i de statseide selskapene som tjener godt. Kjell Inge Røkke vet også å verdsette sine medarbeidere. Det avslører årsrapporten til Aker Yards ASA, Røkkes verft med virksomhet i land som Finland, Tyskland og Frankrike.Konsernsjef Karl Erik Kjelstad fikk i fjor utbetalt ikke mindre enn åtte millioner kroner i lønn og bonus.Selv om lønnen ikke kan måle seg med de aller best betalte næringslivslederne i Norge, har Kjelstad til smør på brødskiven, og litt til, med sine 2,5 millioner i lønn, men mest kunne han hente ut i ulike bonuser.For de gode resultatene selskapet oppnådde i 2004 kunne han heve 1,5 millioner kroner. I tillegg fikk Aker Yards-sjefen en engangsbonus på over fire millioner kroner.
Karl Erik Kjelstad, toppsjef i Aker Yards.Fire mill. til Hansen

Men Kjelstad var ikke den eneste godt betalte toppsjefen i Aker-systemet. Årsrapporten til morselskapet Aker viser at Inge K. Hansen hadde en årslønn på 4,1 millioner kroner. Men Hansen, som gikk av som Aker-sjer i forrige uke for å jobbe frem nye prosjekter sammen med Kjell Inge Røkke, hadde ikke samme bonus-utbetalingen som Kjelstad.Hansen fikk utbetalt en såkalt diskresjonær bonus på 500.000 kroner i fjor.

Toppenes lønnsfest
- Toppene ødelegger
Bøyde av for lønnspresset
Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken