Gå til sidens hovedinnhold

Gode råd før tannlege-besøket

Kvier du deg i det lengste? Her er noen gode råd før du velger hvem som får pynte på din tanngard.

Både priser og kvalitet kan variere mellom tannlegene. Mange er ikke klar over dette, og vet heller ikke hvilke rettigheter de har dersom noe går galt. Her er noen gode råd før du legger deg i stolen.

Finn en tannlege du stoler på
Venner og bekjente besøker også tannlegen. Hør på deres erfaringer, kanskje har de noen å anbefale, eller å advare mot. Du kan også snakke med tannlegen før du bestemmer deg.

Sjekk prisen
Dersom du skal ha en dyr tannbehandling lønner det seg å sjekke prisene.

- Det er stor variasjon i pris fra tannlege til tannlege. I Sverige og Danmark har de nettsteder der du kan finne prisoversikter. Det finnes ikke i Norge, her må du selv få tilbudene, opplyser regionssjef Terje Kili i Forbrukerrådet Buskerud og Telemark.

Dersom du sjekker flere tannleger kan det være snakk om mye penger. Også mindre behandlinger kan variere i pris. Ring til tannlegene og få tilbud.

Utlandet?
Du har ingen rettigheter utover forsikringen din dersom du velger å la en tannlege i utlandet se på tennene dine og noe går galt. Sjekk om forsikringen dekker eventuelle skader.

Klag hvis det går galt
Dersom behandlingen går galt bør du klage. Først til tannlegen din, men dersom det ikke fører fram finnes det fortsatt håp.

- Vi har en tannlegeklagenemnd, som vi i Forbrukerrådet ser på som svært seriøse og rettferdige. Men om det heller ikke går kan du kontakte fylkeslegen. Han tar saken dersom det er brudd på regler eller lover, opplyser Kili.

Les flere forbrukersaker på www.tv2hjelperdeg.no

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken