Gå til sidens hovedinnhold

Gode signaler i USA

Rallyet på Wall Street kan se ut til å fortsette.

Futurene på indeksene, som gir en indikasjon på åpningen, er alle opp.

NA24 - din næringslivsavis

Futurene har en forsiktig oppgang, fredag morgen. S&P 500-futurene er opp 0,08 prosent til 1.557,00 poeng, Nasdaq-futurene er opp 0,17 prosent til 2.038,25 poeng, men Dow Industrial-futurene stiger 0,13 prosent til 13.879,98 poeng.

Torsdag var det børsfest på Wall Street på gode Wall Mart tall, og oppkjøpsfeber i forbindelse med aluminiumsgiganten Alcan.

Alcoa, en annen aluminiumsgigant og komponent på den prestisjetunge Dow Jones-indeksen, ble overbydd av gruveselskapet Rio Tinto i sitt oppkjøpsforsøk på Alcan. Etter børsen stengte i USA torsdag sa Alcoa at de trekker budet på Alcan, og ikke vil overby Rio. Investorer virker lettet over at selskapet ikke vil bruke så mye penger, og det tegner til at aksjen åpner opp.

General Electric, et Amerikas aller største selskaper, kom nettopp med resultat fra andre kvartal. Resultatet bedret seg med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, i tråd med analytikernes forventninger.

Før børsstart er det også kommet tall fra amerikansk detaljhandel. Det meldes om fallende handel og økende importpriser. I beste fall kan dette tolkes rentedempende, men tallene er så svake at de neppe vil glede investorer.

I den grad USA følger utviklingen i Europa, kan investorer med glede se at DAX-indeksen i Tyskland når rekordnivåer for første gang siden år 2000.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka