HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=33xLLAj0pdGwQN4qhoyx-OK-apZ3_zOmHQW2etkcavji2UeyJy5rZdigThAS-BQPNfQadAIhbc6kucFxvRFRRTrwtHIE96vvBRzq1ZLsffKQIepsKk1nVYUaDxCW96se11jxMQks4BQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Det blir fryktelig spennende å se hvem som kan ta meg seg Golden Globe-statuetter på nachspiel etter søndagens glamorøse prisutdeling.

Spesielt spennende blir det å se se om Benedict Cumberbatch vinner for sin innsats i ”The Imitation Game,” som jo er regissert av norske Morten Tyldum. Filmen er også nominert for ”beste drama”.

Fire av de fem nominerte i sjangeren ”beste, mannlige skuespiller i et drama” spiller i år roller som er basert på ekte personer. Det er kun Jake Gyllenhaal som er nominert for en rolle som ikke bygger på en ekte hendelse eller virkelig person.

I filmen ”Nightcrawler” møter vi ham som en ivrig nyhets-videofotograf, som går så langt for å skaffe gode bilder fra ulykkessteder og kriminelle åsteder, at han setter sitt eget og andres liv i fare. Gyllenhaal gikk ned 15 kilo for rollen, noe som selvfølgelig gir ham en fordel i Golden Globe og Oscar–racet (ja, vi vet at juryen setter spesielt stor pris på vekttap og vektøkning når de bedømmer skuespillerprestasjoner).

”Nightcrawler” er ikke satt opp på norske kinoer, men kan kjøpes på DVD.

Ellers er Eddie Redmayne, Steve Carell og David Oyelowo nominerte for sine portretteringer av henholdsvis, Stephen Hawking, John du Pont og Martin Luther King Jr. Alle de tre måtte endre kroppsfasong for å likne mer på personene de spilte, men Redmaynes kropp var nok den som fikk hardest medfart i rollen som Hawking, som lider av en motonevronsykdom relatert til amyotrofisk lateralsklerose (ALS).

Du kan se intervjuer med de nominerte for ”beste mannlige hovedrolle innen drama” i videoen over.