Gå til sidens hovedinnhold

Taper mye på Golden Globe

Det er mange triste fjes i Hollywood i dag. Stjernene hadde gledet seg til Golden Globe-showet, som nå er avlyst.

(SIDE2:) Tirsdag ble det kjent at Golden Globe-utdelingen vil erstattes med en kort pressekonferanse som ramser opp vinnerne.

Hovedgrunnen er at medlemmene av Screen Actors Guild ikke vil møte opp på utdelingen så lenge manusforfatterne streiker. Og det vil bli et labert show hvis ingen av stjernene møter opp.

Taper penger
Ifølge Jack Kyser, som er sjeføkonom ved Los Angeles County Economic Development Corp, tjener L.A årlig inn 70-80 millioner dollar på Golden Globe. Cateringselskaper, limousinfirmaer, stylister, hoteller og fotografer taper store summer på at stjernene i år uteblir. I tillegg mister TV-selskapet omtrent 20 millioner seere.

Filmene vil også tape penger på avlysningen. Prisutdelinger er god reklame for filmer og skuespillere.

Triste nykommere
Og spesielt nykommerne på stjernehimmelen er lei seg for at de går glipp av stasen rundt prisen.

- Det er som om noen avlyser skoleballet i siste minutt, sier Nikki Blonsky, som i år har filmdebutert i «Hairspray», ifølge Reuters.

Allison Janney, som spiller i «Juno», er trist på vegne av medspiller Ellen Page, som har fått sin første Golden Globe-nominasjon.

- Jeg er trist på grunn av Ellen og for alle de førstegangsnominerte, som ikke får erfare hvordan dette er, sier hun ifølge Associated Press, men hun påpeker at hun støtter forfatterne og håper Page i stedet kan komme på Oscar-utdelingen.

Går glipp av hederspris
Steven Spielberg skulle fått en hederspris under utdelingen. Hollywood Foreign Press Association, som står bak Golden Globe, synes imidlertid regissøren fortjener bedre enn å få prisen under en pressekonferanse. Derfor utsetter de hedersprisen til neste år.

De fortalte allerede i november at Spielberg skulle motta prisen for sitt bidrag til underholdningsverden.

Ikke triste
Alle er likevel ikke like lei seg over avgjørelsen. Regissør Tim Burton sa under en pressekonferanse at det betyr at han slipper å reise til Los Angeles.

- Jeg er bare helt ødelagt. Jeg er så skuffet, spøkte Johnny Depp under pressekonferansen.

LES MER: Depper ikke over utdeling

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken