Natt til mandag er det klart for Golden Globes i Los Angeles. Sendingen starter klokka 2 norsk tid, men allerede nå kan du se hvordan kjendisene skal feire seg selv.

Utdelingen regnes som en av de store - og en soleklar indikator på hvem som kommer til å gjøre det bra under Oscar-utdelingen i februar.

Norsk regissør

Stemningen er dog langt mer løssluppen, med runde bord der stjernene spiser og drikker underveis. Det deles ut priser til både TV og film, og kategoriene er delt opp i drama og musikal/komedie.

Les også: Tidenes 55 fineste Golden Globe-kjoler

I natt blir det spesielt spennende å se se om Benedict Cumberbatch vinner for sin innsats i «The Imitation Game», regissert av norske Morten Tyldum. Filmen er også nominert for beste drama, og tre andre priser. Cumberbatch har nettopp annonsert at han ikke bare er forlovet, men venter barn med kjæresten Sophie Hunter.

Dermed har han kanskje litt ekstra mye å snakke med motspiller Keira Knightley om, som også er gravid.

Her kan du se intervjuer med alle de nominerte for beste mannlige skuespiller i et drama.

Saken fortsetter under videoen.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=GRDyqS7SUOHj4LsjYqNqGKbQo6U6_gcQqamYg5dPJ_J3H8mQe-oU_e7JfwcJRRfcnAJ185xWxSRZnw2IsVHzrG0NOnFhlzLU_nhzTQQhpwrcOilQ2M9W4iGNgCHiG-UAJspEP7gcCDM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Endelig Anistons tur?

I kategorien for beste kvinnelige skuespiller, har «Venner for livet»-legende Jennifer Aniston endelig mulighet til å markere seg som seriøs skuespiller. I 2003 vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller i en musikal eller komedie, for rollen som Rachel. Denne gangen håper hun å kunne smykke seg med prisutdelingens drama-motstykke, for rollen i «Cake». Hun møter tøff konkurranse fra Reese Witherspoon, Julianne Moore, Felicity Jones og Rosamund Pike.

Herkan du se intervjuer med alle de kvinnelige nominerte i dramakategorien.

Vagina-spøk

Årets verter er komikerne Amy Poehler og Tina Fey, som tidligere år har gjort sitt beste for å få stjernene til å rødme.

I fjor fikk blant andre Leonardo DiCaprio unngjelde for sin hyppige omgang med supermodeller: «Og nå, som en supermodells vagina, la oss gi Leonardo DiCaprio en varm velkomst», var Feys introduksjon av kvinnebedåreren.

Fey har allerede lovet at hun vil fleipe med voldtektsanklagene mot Bill Cosby.