Gå til sidens hovedinnhold

Hans siste jobb?

Flere tror at frekkingen Ricky Gervais ikke får lede Golden Globe igjen. Sjekk hva han sa her.

(SIDE2:) Ricky Gervais lar ingen slippe unna.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Det annonserte han forrige gang han ledet Golden Globe, og den britiske komikeren hadde allerede gjort det klart at han heller ikke ville gjøre det annerledes denne gangen.

Irettesatt?
Men nå debatterer bloggere på nettet om han ikke kanskje gikk litt for langt i å håne sine kolleger. Golden Globe arrangeres av Hollywood Foreign Press Association (HFPA), en eksklusiv presseklubb av internasjonale journalister som har kommet under hard skyts i det siste.

For litt uti programmet tok Gervais en pause fra scenen.

- Er han blitt sparket? lød det på Twitter. Også bloggere mente at det i alle fall var noe som hadde skjedd.

- Hva gjorde de med deg bak scenen? Spurte CNNs Piers Morgan om den langt mer fattede Gervais som gjennomførte annen halvdel.

Sheens frokost
- Dette kommer til å bli en kveld for fest og mye drikking. Eller frokost som Charlie Sheen ville kalt det, startet Gervais med.

LES OGSÅ:

- Vil garantert ligge med meg
Golden Globe til Persbrandt

Han introduserte Robert Downey jr med «mange av dere vil sikkert kjenne ham bedre fra Betty Ford-klinikken og Los Angeles kretsfengsel». Men fikk svar på tiltale.

- Ricky er en stor ond ånd med litt mindre ondskapsfulle undertoner, responderte Robert Downey Jr. Tom Hanks slo tilbake med ordene «jeg husker da Ricky Gervais var en litt mer lubben, men veldig snill komiker».

Downey jr var forøvrig ikke tapt bak en vogn. Han ga ut prisen for beste komedieskuespillerinne med ordene «Jeg vet ikke om en skuespillerinne kan gjøre sitt beste arbeid før jeg har ligget med henne».

Downey jr måtte imidlertid innrømme at han ikke hadde hatt sex med noen av de nominerte (Julianne Moore, Emma Stone, Angelina Jolie, Annette Bening og Anne Hathaway).

- Men jeg vil bare si, om jeg kunne det, så ville jeg gi det til dere alle fem. På samme tid. Her. Midt på scenen. Foran min kone, publikum og millioner av TV-seere!

Men i motsetning til Gervais, gjorde Downey jr det med finesse, mener kritikerne.

- La Robert Downey jr lede neste års Golden Globe, mener TV-siden Zap2It.

I god jord
Det var helt tydelig at noen av de tilstedeværende synes Ricky Gervais var morsom, andre likte ikke det han sa.

Johnny Depp lo imidlertid godt da Gervais tok opp suksessen til 3D-film, «foruten The Tourist som alle oppfatter som todimensjonal».

Bruce Willis så ikke like glad ut for å bli kalt Ashton Kutchers pappa.

Filleristet egen sjef
Men det som mange mener har fått HFPA til å revurdere sitt engasjement i Gervais, var da han ikke bare introduserte presidenten for organisasjonen som en mann han «nylig hadde måtte hjelpe ut av toalettet og sette inn tennene på».

Philip Berk, lederen for Hollywood Foreign Press Association, så ikke glad ut og klarte heller ikke å svare på spøken fra scenen.

Gervais tok også opp søksmålet som en av PR-byråene som markedsfører filmer for nominasjoner har lagt an mot HFPA. PR-firmaet mener at enkelte av de 90 medlemmene av Hollywood Foreign Press Association har mottatt bestikkelser i nominasjonsprosessen.

- HFPA har ikke nominert The Tourist bare fordi de ville henge med Angelina Jolie og Johnny Depp. Det er ikke eneste grunnen, de har også mottatt bestikkelser, sa Gervais.

- Neste gang du vil at jeg skal hjelpe deg med å få kvalifisert en av dine filmer, gå til en annen, sa Berk på en måte så publikum spontant brøt ut et «ooooooo».

Flere medier sier imidlertid at Gervais er den eneste grunnen til å se Golden Globe, selv om han i år gjorde seg selv nesten til en større historie enn vinnerne.

Washington Post mener imidlertid at Ricky Gervais vertskarriere døde med søndagens forestilling.

- Vi var vitne til et sammenbrudd, mener kommentatoren.

Her er alle vitsene fra Ricky Gervais:

HTML EMBED

Her er stjernenes reaksjon:

HTML EMBED
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken