Etter oljeprisfallet gjennom sommeren har analytikerstanden svingt kniven over prognosene.

Les også: DNB kutter kraftig i oljeprisanslag

Nå kutter storbanken Goldman Sachs i oljeprisanslagene, og advarer om at oljeprisen kan falle helt ned til 20 dollar fatet.

- Det er enda mer overproduksjon i oljemarkedet enn vi hadde ventet og vi anslår nå at dette overskuddet vil vedvare i 2016 på ytterligere produksjonsvekst i OPEC, motstandsdyktig produksjon utenfor OPEC og tregere etterspørselsvekst, med risiko for enda svakere etterspørsel gitt Kinas nedbremsing og de negative ringvirkningene på fremvoksende markeder, skriver Goldman-analytikerne i en analyse, gjengitt av Financial Times.

- Kan falle til 20 dollar
Banken venter at prisen på den amerikanske lettoljen (WTI) vil være 38 dollar per fat om en måned, ned fra den tidligere prognosen på 45 dollar. Om ett år ventes en oljepris på 45 dollar fatet, mot tidligere 60 dollar.

Goldman ser en risiko for at oljeprisen kan falle mer enn anslått. Selv om det ikke er hovedscenarioet, har sannsynligheten økt for at oljeprisen faller ned mot 20 dollar, advarer banken.

Fredag handles referansekontrakten på WTI-oljen for 44,9 dollar per fat, men brentoljen handles for 47,8 dollar fatet, en nedgang på over 50 prosent det siste året.

For 2016 år tror Goldman på en nordsjøoljepris på 49,5 dollar per fat, ned fra tidligere estimerte 62 dollar, skriver Bloomberg.