NEW YORK (Nettavisen): Den amerikanske storbanken Goldman Sachs erkjenner at den bedrev villedende forretninger i forkant av den store bankkollapsen i 2008.

Mandag annonserte statsadvokat Eric T. Schneiderman i New York at myndighetene har inngått et forlik med storbanken, som innebærer at den godtar en bot på 41 milliarder kroner.

3940 millioner kroner vil øremerkes innbyggere i New York gjennom forbrukerstøtte og låneassistanse, mens 410 millioner går til husleiestøtte og 1800 millioner går til refinansiering av lån.

- Disse pengene vil umiddelbart komme til nytte gjennom å finansiere programmer og tjenester som vil hjelpe newyorkere med å beholde hjemmene sine og gjenoppbygge nærmiljøene, sier Schneiderman i en pressemelding.

Drøyt 35 milliarder kroner vil distribueres til de føderale myndighetene og andre delstater, melder The Huffington Post.

I pressemeldingen fra statsadvokaten i New York står det at Goldman Sachs innrømmer at banken bevisst underslo kvaliteten på rentelånene den solgte til sine investorer.

Aksjekursen til Goldman Sachs har steget to prosent etter at forliket ble kjent mandag.