Bilder av den nye Golfen fant veien til flere nettsteder mandag. Tirsdag har det blitt sluppet enda flere bilder av Volkswagens sjettegenerasjons Golf.

Bort med Golf GTI-grillen
Golfen har virkelig fått en skarpere snute som oser av selvsikkerhet.

Det mest iøynefallende er den nye frontgrillen – som først ble sett på den nye Volkswagen Scirocco. Selve karosseriet minner om Golf MkV.

Interiøret ser imidlertid ikke så uforandret ut, og er i typisk VW-stil, og kan ligne på interiøret i Eos.

Selv om VW godt kunne ha tilføyd flere nye elementer her, så hevder produsenten at de har forbedret kvalitetsfølelsen i cockpiten, med blant annet myk plastikk og bedre materialer.

Bakparten er spesiell – med store liggende baklykter som ligner designet på VW Touareg og Scirocco. I tillegg har man lakkert støtfangerne i samme farge som bilen.

Flere motorversjoner
Det er antatt at VW planlegger å gjøre fire diesel- og fire bensinversjoner tilgjengelig.

Common Rail-dieselmotorene er forventet å ha en effekt på 90, 110, 140 og 170 hester.

I tillegg skal VW tilby bensinversjoner som strekker seg fra 80 til 160 hester, hvor 122-varianten blir tilgjengelig med direkteinnsprøytning.

Alle versjonene skal tilbys med en sekstrinnsgirkasse som standard, og en syvtrinnsgirkasse med dobbeltkløtsj som et alternativ.

VW har også annonsert at motorene skal ha et lavere forbruk og utslipp.

Den grunnleggende bensinmodellen skal ha et forbruk på 0,64 liter på mila, og den lille TSI-modellen skal gå på 0,62 liter på mila.

Den største TSI-modellen skal ikke være mye grådigere med et beskjedent forbruk på 0,63 liter på mila.

VW skal også ha oppgradert sikkerhetsutstyret, med blant annet syv airbager, adaptivt chassis og ESP.

Mer teknisk data og flere bilder er forventet å bli offentliggjort i morgen.

Den nye Golfen skal vises på motormessen i Paris i oktober. Prisen skal starte på rundt 16.500 Euro – som er 200 Euro mer enn den gamle Golfen, opplyser det tyske nettstedet Automotor und Sport.

I september skal Nettavisen selv prøvekjøre den nye Golf VI sammen med internasjonal presse. Prøvekjøringen skal foregå på Island, og vi gleder oss til se hva den nye Golfen kan tilby.

Golf VI ankommer det norske markedet i november.

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor.