Vi har visst om dette i lang tid, nemlig at VW skal lansere den nye Golf denne høsten. Vi har visst at den skal bli lettere, vi har visst at den skal bruke mindre drivstoff, vi har visst at den designmessig ikke vil skille seg veldig ut fra forgjengeren.

Og vi har definitivt visst at dette kommer til å fortsette å være Norges mest solgte bil. Golf er i dag allerede en suveren leder på det norske markedet, og med en oppgradert modell kan vi ikke se noen bil som kan true posisjonen.

Les også: Nye Golf vil bli hyggelig for lommeboka

Men nå er bilen offisielt avduket på en liten presentasjon i Berlin.

Det er riktignok ikke all verden av detaljer VW har valgt å avsløre nå - sånn bortsett fra utseende - for det er først i slutten av måneden at bilen skal vises fram på bilmessen i Paris, men noe har de i alle fall bekreftet.

Nye golf er opp til 100 kile lettere enn forgjengeren, primært på grunn av den nye modulære plattformen MQB og bruk av høystrykestål. Men VW skryter også at de har hatt fokus på andre områder, som for eksempel at A/C-enheten er rundt tre kilo lettere enn forgjengeren, setene er syv kilo lettere og så videre.

På motorsiden snakker selskapet så langt bare om en 1,4-liters turbobensinmotor på 140 hestekrefter, med sylinderdeaktivering for optimalt drivstofforbruk. Denne skal få forbruket ned til 0,48 liter per mil, noe som er en reduksjon på 23 prosent fra dagens modell. 105-hestekrefters dieselmotoren, som har blitt brukt i blant annet BlueMotion-modellen, skal ha et forbruk på 0,38 liter per mil.

Den nye BlueMotion-modellen skal derimot ha et forbruk på 0,32 liter per mil, noe som tilsvarer 85 gram CO2.

- Vi ønsker å fortsette suksesshistorien med den syvende generasjon Golf. Selv om den nye Golf er sikrere, mer komfortabel og romslig enn forgjengeren, er den 100 kilo lettere og opp til 23 prosent mer drivstoffeffektiv, sier VW-styreformann Marin Winterkorn.

Dimensjonsmessig er bilen en anelse lenger, i overkant av 5 centimeter, og mer enn hele lengdeøkningen er lagt på mellom hjulene, slik at forhjulene nå er plassert enda lenger fram på bilen. Samtidig er bilen 2 centimeter lavere og en centimeter bredere.

Bilen får også endelig et nytt infotainmentsystem med DAB+, med en femtommers trykkfølsom skjerm, som standard. En ny åttetommers skjerm vil komme på toppmodellen.

Det blir også mer sikkerhetssystemer som standard i bilen. Blant annet blir det automatisk nødbrems, såkalt pre-crash, tretthetsvarsler og aktive hodestøtter. Som ekstrautstyr kan du velge og vrake mellom det meste.

Og det er stort sett alt vi vet om bilen så langt. Importøren Møller har sagt at forhåndssalget starter i dag, og at de første bilene vil komme til landet rundt november. Bilen begynner fra 225.900 kroner for den aller laveste utgaven med en 1,2-liters bensinmotor på 85 hestekrefter.