Gå til sidens hovedinnhold

- Google en sikkerhetsrisiko

Google sitter nå på så mye personlig informasjon at ekspertene mener selskapet kan utgjøre en betydelig sikkerhetsrisiko.

Firmaets enorme ekspansasjon den siste tiden har gjort at de sitter på betydelig mengder privat informasjon. Det vet hva du søker på nett, med hvem du skriver e-post med, og ikke minst hva du skriver i e-posten. De har også blog-tjeneste, tilbyr raskere nettsurfing som gjør at de vet hvor du surfer, og utvikler en betalingstjeneste.

Mye på ett sted
- Dette er mye privat informasjon samlet på ett sted, sier Chris Hoofnagle, konsulet i Electronic Privacy Information Center til AP.

- Google er i ferd med å bli en av de største risikoene for lekkasjer av personlig informasjon på Internett, sier han.

Hoofnagle indikerer ikke at Google er løssluppen med informasjonen de sitter på. De har like god eller bedre rutiner enn for eksempel Microsoft, Yahoo og Amazon, men besitter langt mer informasjon.

Utro medarbeidere
Kriminelle kan stjele informasjonen enten ved hjelp av hacking eller hjelp fra en utro medarbeider slik en har sett flere eksempler på tidligere.

Han indikerer også at det kan være mulig for politiet å få tak i all informasjonen på ett sted ved å få en rettskjennelse på tilgang til informasjon som Google har lagret om brukere.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken