I 2012 innførte Google en funksjon som advarte brukerne dersom de ble forsøkt hacket av myndighetene, skriver IT-avisen.

I kjølevannet av Edward Snowdens NSA-avslåringer har blant andre Facebook, Microsoft og Twitter installert tilsvarende funksjoner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Nå endrer Google funksjonen ved å gjøre det tydeligere for brukerne dersom de blir hacket av myndighetene, skriver Business Insider UK.

For de fleste av oss er dette riktignok ikke et stort problem. Av dem som blir forsøkt hacket er det trolig av en kriminell, eller av venner som gjør det som en spøk, mener Business Insider UK.

Ifølge det engelske nettstedet hevder Google at det bare er 0,1 prosent av oss som trenger å uroe oss for å bli hacket av myndighetene. De som skal være mest utsatt er journalister, aktivister eller profilerte personer innen næringslivet.

Dersom du er utsatt for hacking får du opp følgende melding:

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ifølge Business Indiser UK ble den nye advarselen annonsert gjennom et blogginnlegg av Shane Huntley, som jobber i Googles sikkerhetsteam, og Jonathan Pevarnek, som jobber som ingeniør for Jigsaw, som er et datterselskap av Googs morselskap Alphabet.