Gå til sidens hovedinnhold

Google i Kina-forhandlinger

Vil bli tross sensurnekt.

Til tross for at Googles nei til sensur kan føre til at søkemotoren i landet blir stengt håper selskapet på at de kan opprettholde andre avdelinger i verdens mest populære nettmarked, ifølge Associated Press.

Søkegiganten forhandler med kinesiske myndigheter i håp om at de kan beholde sitt forskningssenter, en salgsavdeling som genererer mesteparten av selskapets inntekter i landet og en nystartet mobilsatsing.

- Tøyer reglene
Analytikerkorpset er usikre på hvordan Googles fremtid i Kina vil bli. Noen tror at selskapet vil trekke seg helt ut av det folkerike landet, mens andre ser for seg en løsning der de vil fortsette. Robert Broadfoot hos Political and Economic Risk Consultancy i Hongkong tror at de kommunistiske lederne vil tøye reglene sine slik at Google får bli, ifølge AP.

- De kommer neppe til å stenge døren for innovatøren. De er veldig interessert i hva som blir funnet opp, fordi de kan komme til å ville ha det selv, sier han.

Nekter sensur
Tidligere i måneden ble det klart at Google nekter å drive sensur i Kina, noe som kan føre til at selskapet kan bli kastet ut av landet.

Googles juridiske direktør David Drummond forklarte på sin blogg at Google og andre nettselskaper i desember ble utsatt for et koordinert hackerangrep med utspring i Kina. Det ble stjålet intellektuell eiendom fra Google, men ikke bare det: Det ble også avdekket at hackerne angrep e-postkontoer tilhørende kinesiske menneskerettsaktivister.

Les Are Slettan: Google utfordrer Kina

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken