Gå til sidens hovedinnhold

Hva er funnet på månen?

Utenomjordisk romskip. Hemmelig månebase. Internett går bananas.

HTML EMBED

MYSTISK STRUKTUR? En youtubebruker mener han har funnet noe uforklarlig. En digitalfotoekspert mener han har forklaringen. Se videoen over.

Det er ikke første gang, og garantert ikke siste, noen finner noe uforklarlig i lavoppløselige bilder. Legg til «utenomjordisk objekt» i ingredienslisten, og internett eksploderer.

Sist ut er en struktur funnet med karttjenesten Google Moon, et tillegg til Google Earth. Også her suppleres kartfunksjonaliteten med satelittbilder.

Du kan selv undersøke funnet ved å taste inn koordinatene 22042'38.46N og 142034'44.52E i Google Moon-tillegget.

- Ikke funnet noe liknende

Strukturen har en triangulær form om man ser på det som et flatt bilde, men i tre dimensjoner kan en forestille seg at det er en kube. Det som virkelig gjør bildet spennende, er syv lyse punkter på overflaten av strukturen, som ikke ser ut til å være plassert tilfeldig.

Følgelig har spekulasjonene om hva dette mystiske objektet egentlig er, eksplodert på nett. Det er youtubekanalen «WowForReeel» som har publisert videoen. Kanalen er dedikert til UFO-er og andre uforklarlige fenomener.

- Er det bare et krater med uvanlig form, eller er det noe annet? Det er virkelig der, og jeg har ingen idé om hva det kan være. Jeg har ikke funnet noe liknende i andre kratre, skriver brukeren om videoen.

Avisen New York Daily News skriver at bildet forbløffer enkelte forskere, men ikke hvilke forskere det skal være snakk om ...

Teknonettsiden techandgadgetnews.com kommenterer at størrelsen på objektet er mye større enn noen flyvende farkost noen gang bygget på jorden.

Huffington Post skriver at objektet ser ut til å måle omtrent 125 ganger 90 meter. Til sammenlikning er flyet Antonov An-225 Mriya, regnet som «verdens største fly», 84 meter langt med et vingespenn på 88,4 meter.

HTML EMBED

MYSTISK STRUKTUR? En youtubebruker mener han har funnet noe uforklarlig. En digitalfotoekspert mener han har forklaringen. Se videoen over.

- Bare en skygge

Ekspert på digitalbilder Ross Davidson mener forklaringen på bildet er mye mer dagligdags.

- Det er samme sak som i alle de «UFO-videoene» vi ser om dagen fra folk med digitale kameraer. Når de bruker den digitale zoomen for mye, får du «gjenstander» på bildet ettersom manglende data genereres med en algoritme. Firkantede objekter skapes enkelt og greit fordi det er det naturlige i den digitale verden, sier han til Huffington Post.

Et enkelt lyspunkt kan dermed se ut som noe slikt.

- Hvis en hadde rotert kameraet, hadde gjenstanden rotert samtidig. Om du ser på de mørke linjene i bildet, ser du at de alle peker i samme retning. Det er bare en skygge som hovedsakelig er på linje med de andre pikslene på bildet, sier Davidson.

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen